Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jazdci Citroenu a ich problémy so snehom..

Monday, 20. 12. 2010 - 18:30, Katarína Ďurecová   

Jazdci Citroenu a ich problémy so snehom..

Aj napriek tomu, že sezóna sa už skončila, jazdci a tím Citroenu nemajú ani chvíľku pokoja a majú naplánované testy, interview, veľa rôznych akcií pre médiá a podobne. Toto všetko je väčšinou naplánované do poslednej minúty. Ako to všetko prebieha a čo sa však stane, ak sa do cesty pripletie sneh?

Utorok, 30. november:
Sébastien Loeb a Daniel Elena by mali v tento deň letieť na Slovensko, kde mali predviesť menšiu šou cca 3500 zamestnancom továrne Citroenu v Trnave. Letisko v Ženeve, z ktorého mali Loeb a Elena odletieť, je ale kvôli zlému počasiu uzavreté až do stredy poobede, takže tím Citroenu, ktorý je už na mieste musí, bohužiaľ, šou odvolať..

Monica Parisotto;loeb-elena_1.jpg

Streda, 1. december:
Tím, ktorý má na starosti vývoj a testy Citroenu DS3 WRC má taktiež problémy s počasím. V regióne Drôme na juhu Francúzska silno sneží a tak sa tím presúva ešte južnejšie, do oblasti Narbonne, kde by mali panovať lepšie podmienky. Sébastien Loeb s Danielom Elenom sú ešte stále uviaznutí na letisku v Ženeve, čo pre Sébastiena Ogiera a Juliena Ingrassiu znamená, že musia pracovať cez čas. Vo štvrtok na obed do Narbonne konečne dorazia Loeb s Elenom a Ogiera s Ingrassiom striedajú.

Piatok, 3. december:
Testovanie v oblasti Narbonne končí a Seb Loeb a Daniel Elena ihneď vyrážajú do mesta Valence, kde sa koná výročný zraz fanklubu Sébastiena Loeba.

Willy Weyens;loeb-03.jpg

Pondelok, 6. december:
Obaja Sébastienovia sa zúčastňujú výročného predávania cien Francúzskej motoršportovej federácie (FFSA).

Utorok, 7. december:
Obaja jazdci Citroenu sú v továrni Citroenu vo Versailles-Satory, kde s tímom riešia rôzne obchodné záležitosti. Večer toho istého dňa sú Seb Loeb a Daniel Elena na živo v televízii, keď je s nimi robený rozhovor v programe Grand Jornal francúzskej televézie Canal+.

Lukáš Hynek;jh7v4060.jpg

Streda, 8. december:
V Paríži a okolí veľmi silno sneží, čo znamená, že asi 90 zamestnancov Citroenu Racing je nútených prespať vo svojich kanceláriách. Medzitým Julien Ingrassia, ktorý sa mal stretúť so Sebom Loebom, Sebom Ogierom a Danielom Elenom vo Versailles, trčí už asi 5 hodín na diaľnici uväznený v taxíku. Keďže situácia sa nezlepšuje a autá stále stoja, tak berie svpj kufor a rozhodne sa prejsť posledných 5 kilometrov k svojmu hotelu peši a po ceste takmer zmrzne. Sébastien Loeb a Daniel Elena musia ísť kúsok južne od Paríža natočiť reklamu, čo tiež nie je tak jednoduché, ako sa zdá. Nakoniec sa im tam podarí dostať vlakom. Následne sa v noci snažia zohnať nejaký (voľný) hotel, aby sa mohli vyspať.

Štvrtok, 9. december:
Tím Citroenu by sa mal nachádzať vo Valencienes, kde majú robiť šou pre zamestnancov továrne Sevelnord. Keďže cesty sú stále takmer nezjazdné, logickou možnosťou sa javí cestovanie vlakom. Nakoniec sa však ukáže vlaky taktiež nejazdia. Nakoniec sa im tam ale predsa len nejako podarí dostať autom. Ďalší deň má Citroen podobnú šou v Charleville-Mézières, čo je asi 150 kilometrov od Valencienes a dostať sa tam bude obdobne náročné.

Václav Fiala;img-5450-1.jpg

Piatok, 10. december:
Sébastien Loeb, Daniel Elena a Julien Ingrassia idú do Monaka FIA Gala, čo je výročné predávanie ocenení FIA. Daniel Elena, ktorý je jediným majstrom sveta z Monaka volí veľmi originálny a zaujímavý príjazd, keď namiesto príchodu v limuzíne alebo v nejakom drahom novom superaute, príde vo svojej Simce 1000.


Sobota, 11. december:
Kým Sébastien Ogier preteká na Bettegovom memoriáli, ktorý nakoniec aj vyhral, jeho ostatní kolegovia si konečne doprajú odpočinok. Sébastien Loeb si konečne nájde čas na svoju rodinu a berie svoju dcéru Valentine na koncert Chantal Goya, čo je francúzska speváčka, ktorá spieva najmä pre deti. Ďalší deň už ale cestuje do Švédska, kde sa odohráva ďalší test Citroenu DS3 WRC..

Citroen Racing;citroen-ds3-wrc-2011-33.jpg

Od osemnásteho decembra by už Sébastienovia, Daniel a Julien konečne mali mať voľno. Ale pri súčasnej snehovej situácii je možné, že opäť ostali uväznení na nejakom letisku..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri