Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jaroslav Katriňák po transplantácii!

Thursday, 04. 12. 2008 - 06:59, Andrej Haverda   

Jaroslav Katriňák po transplantácii!Najúspešnejší slovenský motocyklista Jaroslav Katriňák sa včera večer podrobil v pražskom Ústave klinickej a experimentálnej medicíny transplantácii pečene! Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. Ešte včera napoludnie si užíval chvíle doma v Žabokrekoch s rodinou, keď mu o pol druhej popoludní zazvonil telefón.
                                                                                                         

„Ozval sa mu lekár, aby sa okamžite nachystal na let do Prahy,“ hovorí „Katrošov“ manažér Andrej Žipaj. „Na zbalenie dostal iba pätnásť minút. Prišla poňho sanitka, ktorá ho urýchlene so zapnutým majákom prepravila na hričovské letisko. Tam ho už čakalo špeciálne lietadlo, ktorým sa prepravil späť na kliniku, z ktorej len v pondelok odišiel domov. Z pobytu medzi najbližšími sa tak tešil iba necelé dva dni. Pôvodne mal letieť do Prahy vrtuľníkom, ale pre nepriaznivé počasie radšej zvolili lietadlo.“

Najúspešnejšieho slovenského motocyklistu prepustili po sedemtýždňovej hospitalizácii do domáceho ošetrenia v pondelok dopoludnia. Víťaza tohtoročnej Rallye Trans Orientale a majstra sveta v endure z roku 1991 tam hospitalizovali 12. októbra, po tom, ako mu zistili upchávanie žlčovodov, ktoré mu spôsobujú vážne zdravotné problémy. Tie vyústili až do toho, že po sérii vyšetrení lekári dospeli k záveru, že je nutná transplantácia jeho pečene.
                                                                                                  

„V pondelok dopoludnia som odcestoval domov,“ povedal nám včera. V hlase Jara Katriňáka už bolo počuť úľavu i veselší tón. „Výsledky vyšetrení sa ukázali byť v poriadku, takže môj ďalší pobyt v nemocnici už nebol nutný. Som rád, že som doma, užívam si dcéru a rodinu.“ To však netušil, že sa doma už dlho nezdrží. „Samozrejme, že si musím dávať pozor. V boku mám navyše stále hadičku, ktorou si teraz sám aplikujem antibiotiká. Robím to injekčnou striekačkou. Na hadičke je z jednej strany uzáver, ktorý vždy otvorím a tadiaľ sa dostanú do tela potrebné lieky.“

Prechod z nemocničného prostredia domov zvládol bez väčších problémov. Spočiatku ním síce drgľovala zimnica, ale bola to len reakcia na zmenu prostredia. Dúfal, že Vianoce strávi doma s rodinou, čo ani teraz nie je vylúčené. Všetko však závisí od toho ako dopadne operácia a ako bude prebiehať následná rekonvalescencia.
                                                                                                

JAKEŠOVI DRŽÍ PALCE
Nedávno Jaroslava Katriňáka v Prahe navštívil aj jeho dlhoročný priateľ Ivan Jakeš, ktorý sa horúčkovito chystá na juhoamerickú Rallye Dakar. „Dúfam, že mu to vyjde, držím mu palce,“ dodáva Jaroslav Katriňák, ktorý vlani spolu s Jakešom na poslednom africkom púštnom dobrodružstve štartoval a ako prvý Slovák aj úspešne došiel do cieľa. Skončil vtedy deviaty, ako najlepší netovárenský jazdec. Tohto roku v januári stál spolu s Jakešom aj na štarte jubilejného 30. ročníka, ktorý však organizátori pre hrozbu teroristických útokov tesne pred jeho začiatkom zrušili.

Zdroj: www.denniksport.sk





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri