Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Jalč s Kocúrom zabojovali o body

Friday, 03. 06. 2022 - 07:48, Radovan Szabosi   

Jalč s Kocúrom zabojovali o body

Unavená z dlhých prejazdov, ale spokojná s výsledkom dorazila do cieľa v Poprade spišská posádka Marek Jalč a Tomáš Kocúr, po pretekoch Rally Tatry 2022.

 

asr67385.jpg

Odkedy Marek Jalč vlani vo Vranove nad Topľou predstavil novú techniku, krásneho Nissana Z350 s objemom 3,5 litra a výkonom cez tristo koní, tak stihol odjazdiť len päť súťaží. Elegantný štýlový športiak je však ako náročná dáma, ktorá si vyžaduje pozornosť. „Je to iný štýl jazdenia a stále nám chýbajú kilometre,“ priznáva Spišiak. Svižná zadokolka sa však pod Tatrami poriadne vyšmýkala a odmenila sa divákom za ich pozornosť.

ac7i7144.jpg

„Krízovečky,“ smeje sa Marek už pri otázke. „S týmto autom sme mali o zábavu postarané počas celej súťaže. Pred nami jazdili štvorkolky, ktoré katovaním naťahali do zákrut množstvo kameňov a tak naša zadokolka išla bokom prakticky v každej zákrute. Bolo to zábavné, pre nás aj pre divákov, ale bolo treba si dávať pozor a ísť s rozumom. Ľahko sme mohli skončiť v priekope.“ Hoci sa posádka Marek Jalč a Tomáš Kocúr na slovenskú súťažnú scénu vrátila iba pred dvoma rokmi, má dosť skúseností, aby zvládla aj takú náročnú súťaž, akou bol 49. ročník Rallye Tatry.

asr69429.jpg

„Začali sme opatrnejšie a chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali do tempa,“ približuje priebeh súťaže spišský pretekár tímu MAZUMA RACING. „Nepomohlo nám ani nesprávne obutie, keď sme do prvej etapy vyštartovali na tvrdých gumách. Teplota bola stále nízka a poriadne sme sa na trati vytrápili. Zlepšilo sa to po servise, keď sme prezuli na strednú zmes. Rýchle „Mlynky“ sme si vychutnali, ale „Vikartovce“ s retardérmi nám príliš nesedeli. V našej triede nám súper odstúpil, a tak našim cieľom bolo zabojovať o čo najlepšie umiestnenie v dvojkolkách, respektíve v absolútnom hodnotení. Prvý deň zatváral mestský okruh, pred ktorým sme mali naozaj rešpekt. Sústredili sme sa a zabojovali. Nakoniec sme si ho poriadne užili a pozabávali divákov. Do druhej etapy sme ráno obuli mäkké gumy, čo tiež nebolo ideálne. Po prvej sekcii sme ich vymenili za strednú zmes a urobili všetko preto, aby sme sa posunuli čo najvyššie v dvojkolkách i absolútne. V nedeľu sa nám išlo lepšie ako v sobotu a nakoniec z toho bol dobrý pocit a slušný výsledok.“

asr68843.jpg

Spišská posádka urobila svojmu regiónu zasa dobré meno, keď dokončila preteky na prvom mieste v triede 4 a medzi dvojkolkami vybojovala štvrtú priečku. V tomto kontexte vyznieva veľmi pekne aj umiestnenie v absolútnom poradí, kde v silnej konkurencii vyjazdili Jalč s Kocúrom trináste miesto. „Dali sme do toho všetko a veríme, že sme našim výsledkom potešili našich fanúšikov a partnerov, ktorým aj takto ďakujeme za podporu,“ uzatvára Marek Jalč. Nasledujúce preteky na moravských Hustopečiach sa Marek, po zlej vlaňajšej skúsenosti, rozhodol vynechať a na štart v MSR by sa posádka mala postaviť až začiatkom augusta v Rzeszowe.

ac7i7177.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri