Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ivan Jakeš: Rallye sa chcem venovať aj v ďalších rokoch

Tuesday, 23. 12. 2008 - 04:07, Andrej Haverda   

Ivan Jakeš: Rallye sa chcem venovať aj v ďalších rokochNa rallye bude štartovať v službách českého tímu KM Racing jediný slovenský pretekár Ivan Jakeš, ktorý sa spolu s tímovými kolegami v novembri pripravoval na piesočných dunách v Tunise. „Po návrate som niekoľko dní pauzoval pre prechladnutie, trénoval som aj na našich terénoch v Brezovej pod Bradlom a v Kuchyni. V posledných dňoch si však dávam veľký pozor, aby som neochorel. Chodím iba do posilňovne a plavárne. Obmedzil som aj prácu v mojej firme,“ povedal necelé dva týždne pred štartom 34-ročný slovenský reprezentant, ktorý prevádzkuje menšiu zámočnícku firmu.
                                                                                                        

V Južnej Amerike bude Ivan Jakeš jazdiť na motocykli KTM 690 Rally Replica, vyrobenom špeciálne pre Dakar, ktorého hodnota je 28 000 eur (843 528 Sk). „Do Buenos Aires, kde je štart 3. januára, už motocykel dorazil na lodi spolu s náhradným motorom a ďalšími súčiastkami, ktoré sme nakladali v Le Havre. Ešte predtým mal motocykel vo svojej dielni môj mechanik Jano Hrehor, ktorý je tiež súčasťou pražského tímu. Podrobne sa s ním zoznamoval, aby neskôr nemal problémy, po siedmej etape preventívne meníme motor,“ dodal I. Jakeš, ktorý uplynulý týždeň strávil niekoľko dní v sídle tímu KM Racing. „Išlo o stretnutie s českými sponzormi a na upevnenie kolektívu. Mojimi partnermi budú českí motocyklisti Dušan Randýsek a David Pabiška. Zastúpenie budeme mať aj medzi kamiónmi a štvorkolkami.“
                                                                                                  

Ivan Jakeš v ostatných dňoch musel doriešiť jeden závažný problém. Po tom ako mu skončilo angažmán vo vranovskom Environ Servis Moto Teame, rád prijal ponuku pražského tímu. Lenže ten mu dal, okrem dobrého zdravotného stavu a športovej formy, jednu podmienku. „Musel som sa zaviazať, že zoženiem 40 000 eur v hotovosti. V prepočte však vychádzajú náklady na jedného účastníka oveľa viac, okolo 3,6 milióna českých korún. Len štartovné pre motocykle bolo 14 500 eur. Väčšiu časť peňazí mi už poskytli niektorí slovenskí sponzori, ak nezoženiem zostatok, požičiam si. Som totiž rozhodnutý, že rallye sa budem vážne venovať aj v budúcich rokoch.“
                                                                                             

KM Racing tím odlieta do Buenos Aires v pondelok 29. decembra z frankfurtského letiska. „Hneď po prílete skontrolujeme, v akom stave po plavbe na mori, dorazil motocykel. Prvé tri etapy by mali byť podľa organizátorov veľmi rýchle, upozorňujú, aby sme si dávali veľký pozor na nepredvídateľné situácie. Nemienim však riskovať na prípadné dielčie úspechy v etape. Mojou jednoznačnou prioritou je prísť do cieľa v Buenos Aires v nedeľu 18. januára,“ prízvukoval Ivan Jakeš.
                                                                                                 

Rallye Dakar má pätnásť etáp v dĺžke 9574 km. Najvyšší bod pretekov je priesmyk Paso San Francisco v Andách (4748 m.n.m.) a prihlásilo sa 523 posádok zo 49 krajín.

Zdroj: TASR
Foto: Environ Servis Moto Team, KM Racing Team





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri