Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ivan Jakeš na Dakare predčasne skončil!

Friday, 08. 01. 2010 - 20:27, Andrej Haverda   

Ivan Jakeš na Dakare predčasne skončil!

Slovenský motocyklový pretekár Ivan Jakeš jazdiaci v českom tíme KM Racing, ktorý sa vo štvrtok tešil z výborného šiesteho miesta, v úvode piatkovej 7. etapy (už na piatom kilometri) na Rallye Dakar 2010 svoje pôsobenie predčasne skončil. Tridsaťšesťročného rodáka z Brezovej pod Bradlom v juhoamerickej púšti Atacama zradila roztrhnutá reťaz, ktorú v povolenom časovom úseku nedokázal opraviť. Preto musel z 32. ročníka najťažšej svetovej rallye odstúpiť.

11v-1.jpg

„Je to veľká škoda, lebo Ivan tento rok jazdil veľmi dobre, po šiestich etapách bol celkovo na 9. mieste - a navyše piatková etapa mala viac charakter endura, čo by mu veľmi vyhovovalo. Väčšina trate 7. etapy, ktorá merala 641 km a špeciálnych časových úsekov bolo dovedna 600 km, viedla korytami vyschnutých riek, v ktorých dosť fúkalo, čo jazdcom v tomto teréne dosť pomáhalo," povedal v piatok manažér slovenského tímu Hant Logomotion Slovakia Ivan Figura, ktorý smolu Ivana Jakeša v dejisku Rallye Dakar 2010 videl na vlastné oči. Ivan Jakeš, ktorý po Jaroslavovi Katriňákovi bol iba druhým Slovákom, čo došiel až do cieľa Dakaru, tak z troch štartov na Rallye Dakar dokončil iba minuloročný ročník, keď v konečnom poradí motocyklistov obsadil 43. miesto.

28v-1.jpg

IVAN JAKEŠ NA DAKARE - TRI ŠTARTY:

29. ročník (2007): Pri svojom debute na klasickej africkej trati predčasne skončil v 6. etape pre poruchu motocykla, najlepšie skončil v 3. etape na 25. mieste.

31. ročník (2009): Ako prvý Slovák absolvoval „náhradnú" juhoamerickú verziu Rallye Dakar. V konečnom poradí skončil na 43. mieste a po Jaroslavovi Katriňákovi je druhým slovenským pretekárom, ktorý úspešne došiel do cieľa najťažšej motocyklovej súťaže na svete. Jeho najlepšie umiestnenie bolo 11. miesto v záverečnej etape.

32. ročník (2010): Pri svojom druhom štarte na juhoamerickej verzii Rallye Dakar predčasne skončil v 7. etape pre roztrhnutú reťaz. Najlepšie skončil v 6. etape, keď obsadil 6. miesto, čo je jeho doterajšie maximum.

Zdroj: SITA

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri