Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

Informácia RK SAMŠ - Licencie *Oprava textu 17.1.*

Thursday, 13. 01. 2005 - 19:48,    

Informácia RK SAMŠ - Licencie *Oprava textu 17.1.*

Úvod: Každý, kto sa rozhodne zúčastniť na automobilovej súťaži zaradenej do niektorého seriálu majstrovstiev Slovenska organizovaných Slovenskou asociáciou motoristického športu musí byť držiteľom licencie jazdca. SAMŠ vydáva medzinárodné a národné licencie a na niektorých typoch podujatí je možná aj účasť amatérov s dennou licenciou SAMŠ.

K žiadosti je potrebné doložiť:
- 1 fotografiu 3 x 3,5 cm (ako na občiansky preukaz). Držitelia licencie z predchádzajúceho roku miesto fotografie zasielajú licenciu, ktorej platnosť bude známkou predĺžená na rok 2005.
- zdravotný preukaz (riadne vyplnený vo všetkých rubrikách, podpísaný jazdcom a potvrdený lekárom). Požadované údaje v zdravotnom preukaze vyplní športový alebo praktický lekár pre dospelých (mládež) v regióne bydliska žiadateľa a potvrdí ich správnosť. Rozsah vyšetrenia je uvedený v zdravotnom preukaze.
- doklad o zaplatení poplatku za vydanie licencie - 3500,- Sk. Licenciu je možné zaslať aj na dobierku.

Školenia:
Každý žiadateľ o licenciu musí absolvovať predpísanéh školenia a skúšky. Rallye komisia určí základné termíny školení, ktoré budú písomne oznámené žiadateľom, ktorí zaslali načas vyplnenú žiadosť o licenciu a budú zverejnené aj na internete. Žiadateľ o licenciu, ktorý sa nezúčastní školenia v základnom termíne, môže absolvovať individuálne školenie. V tomto prípade je však povinný uhradiť vzniknuté náklady s tým spojené.
Noví žiadatelia o licenciu jazdca SAMŠ musia absolvovať rozšírené teoretické a praktické školenie organizované Športovou komisiou SAMŠ alebo subjektom, ktorý má licenciu jazdeckej školy.

Licencia súťažiaceho (teamu)
SAMŠ vydáva okrem licencii jazdcov aj licencie súťažiaceho. K vydaniu týchto licencii nie je potrebné školenie, hoci zástupcovi súťažiaceho účasť na školení je vrelo doporučovaná.

Je možné požiadať o jeden z nasledovných typov licencií súťažiaceho:
- Licenciu súťažiaceho na právnickú alebo fyzickú osobu - podnikateľa
- Licenciu súťažiaceho na združenie občanov (športový klub)
- Licencia súťažiaceho na fyzickú osobu - občana

1) Licencia súťažiaceho na právnickú a fyzickú osobu - podnikateľa:
Oprávňuje súťažiaceho k účasti na športovom podujatí s viacerými jazdcami (posádkami). Licencia sa vystavuje u právnických osôb na obchodné meno, právnu formu, sídlo a IČO právnickej osoby a u fyzických osôb - podnikateľov na obchodné meno, miesto podnikania a IČO fyzickej osoby - podnikateľa. K žiadosti o vydanie licencie je nevyhnutné doložiť u právnických osôb overenú kópiu výpisu z obchodného registra nie staršieho ako 3 mesiace a u fyzických osôb - podnikateľov overenú kópiu živnostenského listu. Ak je súťažiacim právnická osoba za súťažiaceho koná štatutárny orgán, zastupovanie je možné iba na základe overeného splnomocnenia. Ak je súťažiacim fyzická osoba - podnikateľ koná osobne, zastupovanie je možné iba na základe úradne overeného splnomocnenia. Poplatok za licenciu je 4000,- Sk


2) Licencia súťažiaceho na združenie občanov:
Oprávňuje súťažiaceho k účasti na športovom podujatí s viacerými jazdcami (posádkami). Licencia sa vystavuje na názov, právnu formu, sídlo a IČO združenia občanov. K žiadosti o vydanie licencie je nevyhnutné doložiť overenú kópiu schválenej listiny preukazujúcej vznik, existenciu a konanie v mene príslušného združenia občanov. Za súťažiaceho koná štatutárny orgán, zastupovanie je možné iba na základe úradne overeného splnomocnenia. Poplatok za licenciu je 2000,- Sk (* Oprava textu 17.1.2005. Pôvodne bolo v texte napísané 200Sk * )


3) Licencia súťažiaceho na fyzickú osobu - občana

Nazýva sa aj licencia na meno. Vydáva sa za poplatok 500,- Sk

Poznámka:
Sekretariát SAMŠ vedie zoznam vydaných licencií jazdcov podľa disciplín na ktoré boli vyškolení. Na všetkých podujatiach, kde sa vyžaduje predloženie licencie, musí byť predložený výhradne originál licencie vydaný SAMŠ. Žiadne iné, ani úradne overené kópie nie sú uznávané.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri