Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár zbieral veľké trofeje na Veľkú noc

Wednesday, 07. 04. 2021 - 12:37, Public relations   

Igor Drotár zbieral veľké trofeje na Veľkú noc

Veľkonočný víkend vo svojej studenej podobe prichumelil na autodróm Slovakia Ring aj Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). Seriál napriek pandémii odštartoval v termíne a priniesol športové zážitky a prvé cenné body. Úspešne tu odštartoval aj Igor Drotár.

Tibor Szabosi;ac7i7894-3.jpg

Prešovčan Igor Drotár má za sebou množstvo úspešných sezón v našom národnom kopcovom seriáli. Zároveň má aj neutíchajúcu ambíciu zbierať ďalej najcennejšie trofeje, čo dokazoval skvelým výkonom uplynulý víkend na Slovakia Ringu.

Tibor Szabosi;20210402-195411.jpg

Slovenská jazdecká špička tu bojovala s časom a s nástrahami vrtkavého počasia. Problémy spôsoboval napríkad silný studený nárazový vietor, ale aj prudký dážď. Vozovka tak bola neustále klzkou výzvou.

Tibor Szabosi;ac7i9338-4.jpg

Igor si však počínal nanajvýš dobre a na kopcovej upravenej Škode Fabii WRC (skupina 3 a trieda 3a) jazdil najlepšie časy v tréningoch aj v meraných jazdách: tie boli tri v sobotu a rovnako aj v nedeľu. Absolútnemu hodnoteniu však kraľoval Martin Juhás na formule Tatuus, s ktorou sa Martin zrýchľuje každou novou sezónou. Igorovi tak patrili dve celkové druhé miesta (a prvé v skupine aj triede).

Tibor Szabosi;ac7i0893-2.jpg

Igor Drotár: "Auto fungovalo na prvýkrát výborne, bolo to vlastne prvé normálne zvezenie sa po pokazenom debute minulý rok. Vieme, čo na ňom musíme zmeniť a ako ho ďalej nastaviť. Má naozaj veľmi veľký potenciál. S výsledkom som teda veľmi spokojný, i keď sme niečo stratili s trochu tvrdšími pneumatikami. Nemal som na Martina Juhása s jeho formulou, jazdil skvele. Najbližšie preteky MSR PAV by mali byť slávne Ecce Homo v Šternberku koncom mája."

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;asr67456.jpg

Tibor Szabosi;ac7i0022-3.jpg

Tibor Szabosi;20210404-164540.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri