Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár pokoril rekord na Jankovom vŕšku

Thursday, 08. 08. 2013 - 14:51, Martin Trenkler   

Igor Drotár pokoril rekord na Jankovom vŕšku

Legendárny prešovský pretekár Igor Drotár dokázal na nedávnych pretekoch IMPULS LEASING Jankov vŕšok 2013 pokoriť rekord kapotovaných áut triedy E1+2000.

Doterajší držiteľ tohto rekordu - Martin Koiš, zaznamenal na Jankovom vŕšku v roku 2012 rekordný čas pre „plechové" autá v hodnote 1:55,807 s. Drotárovi sa to minulý víkend podarilo vylepšiť na 1:54,395 s, čím prekonal slovenský, historický rekord o 1,412 s. Ten prišiel v poslednej nedeľňajšej jazde, keď na radu súpera Tomasza Nagórskeho obul jazdené, kopcové sliky. „Po problémoch z predchádzajúcich podujatí sa teším, že naša nová, kopcová Škoda Fabia ukazuje konečne svoj potenciál. S gumami určenými špeciálne na preteky do vrchu som aj bez ďalších nastavení a s pokazeným radením dokázal zajazdiť nový, historický rekord „plecháčov" triedy E1 na Jankovom vŕšku. S fungujúcim radením by to bolo ešte o dve sekundy lepšie. Verím, že nám svitá na „lepšie časy," a to doslova..." - povedal Igor Drotár.

Ďalšiu príležitosť zaútočiť na slovenské kopcové rekordy dostane na Hutách, v posledný augustový víkend.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p2993.jpg

Tibor Szabosi;gh7p3992-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri