Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Horner: Bude napínavé sledovať dvojicu Daniel Ricciardo vs. Jean-Eric Vergne

Sunday, 22. 01. 2012 - 13:20, Eva Rihová   

Horner: Bude napínavé sledovať dvojicu Daniel Ricciardo vs. Jean-Eric Vergne

Christian Horner, šéf najdominantnejšieho tímu v posledných dvoch ročníkoch, Red Bullu Racing, považuje nových tímových kolegov v Toro Rosso,  duo Daniel Ricciardo a Jean- Erica Vergne za jedných z najvzrušujúcich rastúcich talentov, ktorých možno v tejto chvíli na scéne F1 sledovať. Horner sa zároveň teší, aké ovocie prinesú ich jednotlivé snahy o možný zisk sedačky priamo v Red Bulle.

Ricciardo a Vergne boli oficiálne potvrdení ako jazdci stajne Toro Rosso koncom minulého roka, keď vystriedali Jaimeho Alguersuariho a Sebastiena Buemiho, ktorí sa počas sezóny snažili zaujať a predviesť čo najlepšie výkony.  Kým Ricciardo absolvoval časť sezóny s tímom  HRT, Vergne uspel rovnako ako predtým jeho kolega Ricciardo v britskej Formule 3 a skončil v celkovom hodnotení v sérii Renault 3,5 na druhom mieste, všetko v priebehu 2 rokov.

13046.jpg

" Sú naozaj talentovaní, a preto dať ich do rovnakého prostredia nám umožní lepšie vidieť ako napredujú. V nižších sériách sa im darilo nesmierne dobre, rovnako v testoch a v práci na simulátore pre Red Bull, a tak plne podporujeme ich postup do F1. " Na otázku či ich boj vo vnútri tímu bude súvisieť s možnosťou vystriedať Marka Webbera v Red Bulle Horner priznal, že Ricciardo i Vergne boli pripravovaní  a vychovávaní ako potenciálni jazdci v seniorskom tíme, avšak zároveň podotkol, že nič nie je pevne dané či isté.

"Obaja chlapci sú konkurencieschopní. Sú výsledkom juniorského Red Bull programu a boli daní do Toro Rosso s úmyslom ich zlepšenia. Čas ukáže, vôbec nič nie je garantované. Toto je však najlepší spôsob pozorovať ako sa ich talent bude rozvíjať počas nadchádzajúcej sezóny. " Horner rovnako opäť zopakoval jeho presvedčenie, že hoci bol Mark Webber v sezóne 2011 pomerne zatieňený výkonmi Sebastiana Vettela,dokáže sa ešte predviesť v skvelom svetle. "Mark je súčasťou tímu už 5 rokov a je jeho veľmi cenným členom. Pracuje na sebe tvrdo, jeho motivácia vyzerá byť rovnako na vysokej úrovni, preto som si istý, že bude plne sústredený na tie najlepšie výkony v sezóne 2012."

13033.jpg

Po tom, čo na jednej strane Sebastien Buemi stratil jazdeckú sedačku v Toro Rosso, na strane druhej získal aspoň úlohu testovacieho a rezervného pilota tímu Red Bull Racing - krok, ktorý Christian Horner privítal. " Je to pre nás veľmi pozitítvne. Sebastien má 3 roky skúseností s pretekaním a tím pozná naozaj dobre. Technicky je veľmi zdatný a má mnoho skúseností so súčasnou F1. Pre nás je toto najlepší scenár, mať Sebastiena za testovacieho a rezervného pilota nášho tímu." zakončil Horner.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri