Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Horňák s Malchárkom spoločne až na Slovakiaringu

Wednesday, 04. 08. 2010 - 12:31, Miroslav Majláth   

Horňák s Malchárkom spoločne až na Slovakiaringu

Skaličan Miro Horňák sa opäť po takmer trojmesačnej odmlke predstaví v rámci vytrvalostných pretekov automobilov na okruhu v Moste. V Renaulte Clio RS sa bude opäť striedať po dlhšej dobe s Milanom Valáškom v tíme IP Racing Shop.

Tibor Szabosi;co8c1845-2.jpg

Možno ste si niektorí pri čítaní úvodu tejto správy v duchu povedali o čom tu píšu ? Aké tri mesiace ? Vysvetlenie je veľmi jednoduché. Ešte na pretekoch v Moste, ktoré sa konali ešte v mesiaci máj sa porúčal motor na vozidle Renault Clio Cup. Riešenie je v takomto prípade jednoduché. Objednávka nového motoru z Renault Športu, následná montáž do vozidla, následné testovanie a samozrejme štart do ďalších pretekov. Jednoducho povedané, realita je však niekedy iná ako by ste si veľakrát priali. A presne v tomto prípade takýto stav nastal.

Tomáš Mansfeld;mg-9436.jpg

Po dodaní motora nasledovala okamžitá montáž, ale motor nie a nie naskočiť. Problémová sa ukázala elektronika, ktorá sa akosi nechcela dohodnúť na spolupráci s novým motorom. Samozrejme tím AMK Skalica robil všetko čo sa dalo, aj nedalo a krvopotne sa snažil vozidlo spojazdniť na ďalšie preteky, ktoré boli opäť v Moste. Aj napriek nadľudskej snahe sa toto nakoniec nepodarilo. Nasledovali preteky na slovenskom okruhu Slovakiaring, kde však už vopred prišlo ku dohode, že na týchto pretekoch nebude Christian v rámci šprintových pretekov štartovať. A tak bolo v pláne, že sa už spomínaná dvojica predstaví až na pretekoch v Moste, ktoré sú plánované už počas nadchádzajúceho víkendu. Ani to však nakoniec nevyšlo. Po dodávke novej elektroniky a jej namontovaní do vozidla sa všetci potešili, že ich snaha nevyšla nadarmo. Samozrejme Renault Clio Cup bolo treba ešte otestovať.

Tibor Szabosi;img_0983.jpg

Toto sa podarilo na Slovakiaringu až v priebehu minulého týždňa, avšak už v piatom kole sa na motore pridrelo jedno z ložísk na kľuke. Samozrejme okamžite z okruhu nasledoval opäť telefonát do Renault Športu, kde bolo tímu AMK Skalica oznámené, že ich vzniknutá situácia veľmi mrzí, ale v poslednej sérii motorov sa im to stalo už viacej krát, asi sa jedná sa o výrobnú chybu a majú záujem vzniknutý problém riešiť. Na otázku či vedia dodať nový motor ihneď, nasledovala negatívna odpoveď.

Tibor Szabosi;co8c1047-2.jpg

„Pretočený motor nám naozaj narobil veľké problémy. Boli chvíle, keď som to auto mal naozaj chuť podpáliť. Potom všetko začalo fungovať a ja som bol spokojný. V piatom kole pri testovaní sa však nový motor opäť porúčal. Našťastie sa to stalo pri normálnej jazde, keď motor nebol vôbec vytočený na maximum a našťastie kuslo iba ložiská a nerozletel sa celý. Veľmi ma to mrzí, hlavne s ohľadom na Christiana, ale mám prísľub, že ďalší motor by tu mal byť včas aby sme odštartovali na Slovakiaringu. Tu je v pláne nielen vytrvalosť, ale aj šprint. Na nadchádzajúce preteky som prijal ponuku od Milana Valáška v jeho Renaulte Clio RS,"
povedal Miro Horňák o problémoch, ktoré riešil v posledných týždňoch.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri