Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Horko-sladký víkend na Hungaroringu pre RS Team

Wednesday, 03. 05. 2023 - 16:59, Miroslav Majláth   

Horko-sladký víkend na Hungaroringu pre RS Team

Dve víťazstvá v triede, ale aj smolné odstúpenie čakalo na bratskú dvojicu Sikhartovcov v rámci úvodného pretekárskeho víkendu na okruhu Hungaroring.

 

Petr Frýba;r3pf7441.jpg

Úvodné podujatie seriálu FIA CEZ Circuit 2023, ako aj ESET V4 Cup, v rámci ktorého sa konajú aj Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov na okruhu 2023 odštartovalo počas posledného májového víkendu na okruhu Hungaroring.

Petr Frýba;r3pf0547.jpg

Slovenský RS Team sa pretekov zúčastnil s dvojicou jazdcov, Simonom a Matejom Sikhartom a dvojicou vozidiel Mazda MX5. Obaja jazdci bojovali o body v zmiešanej dvojlitrovej triede spoločne s vozidlami Renault Clio Cup. Úvodné tréningy, ale aj kvalifikácia potvrdili predpoklad, že medzi mazdákmi bojujúcimi v triede D4 TWC5 bude hrať prím starší z bratov, čiže Simon Sikhart. Ten dojazdil kvalifikáciu na čele v triede, ale ôsmom mieste celkového poradia. Matejovi patrilo druhé miesto v triede a desiata priečka celkovo.

Petr Frýba;r3pf7358.jpg

Sobotňajšie preteky, ktoré sa konali na suchej vozovke, však nakoniec dopadli úplne inak. Matej sa tešil z víťazstva v triede D4 TWC5, žiaľ Simon preteky nedojazdil. Dôvodom bola prevodovka, ktorá odmietla ďalšiu poslušnosť.

Petr Frýba;r3pf7216.jpg

Do nedeľňajších pretekov nastúpil z bratov iba Matej, ktorý opäť bral plný počet bodov. Samotné preteky boli už pred štartom veľmi zaujímavé, keď tesne pred štartom prišla búrka. Jazdci odkrúžili v daždi zahrievacie kolo za safety car. Následne bolo vedením pretekov rozhodnuté o mokrých pretekoch, čo znamenalo prezúvanie pneumatík priamo na rošte. Túto činnosť si najviac „užili“ práve mechanici, ktorí zo štartového roštu odišli do nitky mokrý.

Petr Frýba;r3pf0891.jpg

„Boli to preteky, ktorých som sa z pracovných dôvodov nemohol osobne zúčastniť. Moju funkciu tu však zastal Richard Gonda, ktorý chlapcov podporoval počas celého víkendu. Škoda tej Simonovej prevodovky, takéto veci sa však v motoršporte stávajú, tak nemá význam plakať nad rozliatym mliekom. Na druhej strane ma veľmi svojim výkonom potešil Matej, je vidno, že auto ovláda s prehľadom a do budúcnosti je na čom stavať. Nám ani tak v tomto momente nejde o umiestnenie, skôr  sa snažíme o to, aby hlavne Matej získal čo najviac skúseností. Veď po sezónach v motokárach sa do auta prvýkrát posadil v závere minulej sezóny, čiže tohtoročná sezóna je pre neho debutová. Spoločne so Simonom a Matejom chceme absolvovať v tomto roku aj niekoľko vybratých podujatí holandského Mazda Cupu a tam musí byť naozaj dobre pripravený. Rád by som aj touto poďakoval všetkým za výborný výkon, Rišovi za mentoring a coaching, mechanikom za dobre odvedenú prácu a samozrejme veľká vďaka patrí partnerom RS Teamu, Inter Cars Slovenská republika, Racing Shop, Motul a Karamania.sk,“ zhodnotil šéf RS Teamu, Roland Sikhart.

Petr Frýba;r5pf6628.jpg

V poradí druhý pretekársky víkend seriálu FIA CEZ sa mal konať na Red Bull Ringu, tu však Mazdy nakoniec jazdiť nebudú. Je však možnosť, že sa Sikhartovci predstavia počas druhého júnového víkendu pred domácim publikom na Slovakia Ringu. To však v tomto momente ešte nie je celkom isté.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri