Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton v správnej chvíli zariskoval a zvíťazil!

Sunday, 22. 07. 2018 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Hamilton v správnej chvíli zariskoval a zvíťazil!

Kto by si včera vsadil na víťazstvo Hamiltona a kto na porážku Vettela? Dnes veľká cena Nemecka postavila na hlavu všetky prognózy.


Zažili ste už niekedy malé dieťa keď mu niekto vezme hračku? Takto sa niekedy správa aj nemecký šampión Sebastian Vettel. Po včerajšom víťazstve v kvalifikácii to aj dnes vyzeralo na jasné víťazstvo Ferrari, no Vettel v 52.kole dostal šmyk a hlúpo zaparkoval v bariére. „Sorry guys," fňukal do vysielačky štvornásobný majster sveta, ako malý chlapec a jeho mechanici si tĺkli hlavy o stenu (ešte šťastie, že mali prilby).

me11-9.jpg

V druhej časti pretekov trať v Hockenheime pokropil dážď. Nikto nevedel, či bude silnieť, alebo je to len krátka mokrá epizóda, ktorá sa dá prežiť rozumnou jazdou aj na suchých gumách. Niekoľko pilotov stratilo nervy a rýchlo prezulo na intermediálky. Gasly sa dokonca poponáhľal obuť mokré gumy. Keď však suverénny Vettel doplatil na svoje prehnané sebavedomie a na trať muselo bezpečnostné vozidlo, tak Lewis Hamilton, ktorý dnes štartoval zo štrnásteho miesta, už mieril do boxovej uličky. Aktuálny líder Räikkonen však ostal na tratil a aj Angličan na poslednú chvíľu zmenil svoje rozhodnutie. Zariskovala a ostal na suchých gumách! Keď potom Kimi o kolo neskôr zamieril do depa, tak sa Hamilton ocitol na prvom mieste, ktoré si už udržal do konca.

me10-16.jpg

Reštart bol desať kôl pred koncom a chvíľu si na Hamiltona dovoľoval kolega Bottas. Nebolo to však nič vážne a v poradí Hamilton, Bottas, Raikkonen, Verstappen a Hulkenberg už vláčik vydržal na suchých gumách až do cieľa.

me06-21.jpg

Zaujímavé je, že po pretekoch začali komisári prešetrovať Hamiltonove zmätené rozhodnutie a hrozila mu dokonca strata víťazstva. „Bol som zmätený," obhajoval sa Lewis Hamilton. „Keď Kimi pokračoval ďalej, tak ja už som mieril do depa a dostal som zrazu pokyn, aby som pokračoval. Keď som cez trávu zamieril späť na trať, tak mi hlásili, aby som už išiel na PIT, no ja už som bol na trati. Vtedy som zacítil, že nám to dáva príležitosť."

res-race-results.jpg

Komisári sa po prešetrení celej udalosti nakoniec rozhodli Hamiltona nepotrestať a ten sa teraz vracia znova na pozíciu lídra priebežného poradia, keď pred nadchádzajúcou GP Maďarska (nasledujúci víkend) vedie zrazu o osemnásť bodov pred Vettelom. „Podmienky nám dnes fantasticky zahrali do karát. Vedel som, že sme na nádejnej pozícii, no netušil som, čo sa môže stať po odchode safety caru. Niektorí chlapci prezúvali príliš rýchlo. Náš tím však odviedol výbornú prácu a ja mu za to ďakujem," povedal v cieli víťazný Angličan.

me08-17.jpg

Pre Lewisa Hamiltona je to 66 víťazstvo (Schumacher 91) a Vettel bude chcieť vrátiť porážku už o týždeň na rozpálenom Hungaroringu. Červeným sa tu zvykne dariť a tak uvidíme, ako sa s tým popasuje Seb Vettel.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri