Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ha’il Baja 2010: Prvý súťažný deň

Wednesday, 17. 02. 2010 - 19:58, Michal Kostka   

Ha’il Baja 2010: Prvý súťažný deň

Na predmestí Ha'ilu sa v utorok podvečer konala prvá špeciálka piatej Ha'il Baja a k obhajobe minuloročného prvenstva úspešne vykročil domáci mladík Yazeed Al-Rajhi. So spolujazdcom Matthieu Baumelom ukončili 6,2 kilometra dlhý úsek s nepatrným náskokom len 1,3 sekundy pred rally legendou Abdullahom Bakhashabom.

Yazeed Al-Rajhi získal v roku 2009 svoje prvé víťazstvo vo svojej prvej cross country rally za volantom Nissanu Navara belgického tímu Overdrive. Tentoraz usadol do nemenej kvalitného Mitsubishi Racing Lanceru francúzskeho JMB Stradale Offroad. Mimoriadne kvalitnou technikou však disponuje aj druhý Abdullah Bakhashab. Ten sa za volant vrátil len na túto jednu súťaž a aj to s povolením Saudskej asociácie motoristického športu, keďže sa ako jej člen nesmie aktívne zúčasťňovať jej podujatí. Jeho v Lotyšsku vyrobená Toyota FJ Cruser Proto bola pripravená exkluzívne na túto súťaž.

2elts0o.jpg

Tretí najlepší čas zaznamenal Raed Baker z Emirátov na Mitsubishi L200, štvrtý bol katarský šejk Hamed Bin Eid Al-Thani, blízkovýchodný rally šampión z roku 1993 a prvú päťku uzatváral Yayha Al-Helai, tradične s Patrolom triedy T2. Siedmy David Mabbs bol šokovaný rozdielom medzi svojou a Bakhashabovou Toyotou: „Myslel som si, že naša Toyota je technicky vyspelá a kvalitne upravená ale len do chvíle, kým som sa lepšie nepozrel na Abdullahovu FJ Proto. Rozdiel medzi týmito autami je ako medzi dňom a nocou z pohľadu vývoja aj vybavenia."

2466lax.jpg

Celkom 35 vozidiel odštartovalo do súťaže v dvoch samostatných klasifikáciách. Osem domácich vozidiel nespĺňalo predpisy FIA a tak pre nich organizátor vytvoril vlastnú národnú súťaž a na trať vyrážajú až po posádkach medzinárodnej časti súťaže. Medzi nimi sa ocitol aj víťaz z roku 2007 domáci Rajeh Al-Shammeri, stále verný svojej Toyote Land Cruiser.

Na stredu prichystaná prvá plnohodnotná špeciálka s dĺžkou 304,5 kilometra ponúkne súťažiacim zmes rýchlej šotoliny, piesočných píst aj dún. Štart prvej posádky je o ôsmej hodine a predpokladaný príjazd do cieľa v skorých popoludňajších hodinách.

cjgcm.jpg

Priebežné poradie po SS1 (6.2km):

1. Yazeed Al-Rajhi (KSA)/Matthieu Baumel (F) Mitsubishi Lancer 4m 56.3s
2. Abdullah Bakhashab (KSA)/Joseph Matar (RL) Toyota FJ Cruiser Proto 4m 57.6s
3. Raed Baker (UAE)/Nabil Almadi (UAE) Mitsubishi L200 5m 18.0s
4. Sheikh Hamed Bin Eid Al-Thani (QA)/Yousef Mohammed (UAE) Nissan Patrol 5m 26.0s
5. Yayha Al-Helai (UAE)/Khalid Al-Kendi (UAE) Nissan Patrol (T2) 5m 27.7s
6. Abdullah Al-Herais (UAE)/Abdulhaleem Bin Zayed (UAE) Nissan Patrol (T2) 5m 28.7s
7. David Mabbs (GB)/Xavier Caminada (F) Toyota FJ Cruiser 5m 29.5s
8. Majid Al-Ghamdi (KSA)/Nicola Arena (I) Isuzu D-Max (T2) 5m 32.9s
9. Mtair Al-Shammeri (KSA)/Moteb Al-Shammeri (KSA) Toyota Land Cruiser 5m 38.9s
10. Sami Al-Shammeri (KSA)/Abdullah Al-Shammeri (KSA) Isuzu D-Max (T2) 5m 39.3s



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri