Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FOTO & VIDEO: Volkswagen oficiálne vstupuje do WRC s Polom R WRC

Friday, 06. 05. 2011 - 09:47, Katarína Ďurecová   

FOTO & VIDEO: Volkswagen oficiálne vstupuje do WRC s Polom R WRC

Volkswagen na Rally Sardínia oficiálne oznámil svoj vstup do WRC a to od roku 2013 s tým, že tento nemecký tím uvidíme v majstrovstvách sveta najmenej počas rokov 2013, 2014 a 2015.

Počas prezentácie netradične odhalil Volkswagen Polo WRC malý Darth Vader, hviezda jednej z najnovších reklám tejto nemeckej značky (podarenú reklamu si môžete pozrieť napríklad tu). Na tlačovej konferencii sa okrem neho zúčastnili i šéf Volkswagenu Motorsport Kris Nissen, ďalej Ulrich Hackenberg, ale aj Carlos Sainz, ktorý sa podieľa na vývoji auta, ďalej úradujúci šampión z Dakaru Nasser Al-Attiyah, či Ari Vatanen alebo Armin Schwarz.

Volkswagen Motorsport;

Počas konferencie bolo oznámené i to, že budúci rok sa na Dakare neobjaví továrny tím Volkswagenu. Volkswagen sa chce totiž plne sústrediť na svoje pôsobenie vo WRC. Hovorilo sa taktiež o prípadných jazdcoch, ktorí by sa za volantom Volkswagenu Polo R WRC v budúcnosti mohli objaviť a Kris Nissen poznamenal, že by v tíme rád videl nemeckého jazdca i keď dodal, že rýchlosť je dôležitejšia ako národnosť. Je teda možné že na jedným z jazdcov tímu bude posledný šampión JWRC Aaron Burkart alebo prípadne jazdec SWRC tímu Red Bull Škoda Herman Gassner Jr.?

Volkswagen Motorsport;

„Ku koncu tohto roku budeme mať postavené auto a v roku 2012 začneme s našim testovacím programom. S Polom budeme súťažiť v rokoch 2013, 2014 a 2015. Ale tým to nekončí. Už máme veľa ďalších nápadov", hovorí Kris Nissen. Ulrich Hackenberg nadviazal: „Zatiaľ nemáme žiadne mená jazcov. Hocijaké mená jazdcov, ktoré s nami boli spájaní, neboli nami kontaktovaní. Do našej prvej rally ostáva zhruba 20 mesiacov a dovtedy nájdeme jazdcov, ktorí budú s nami bojovať o prvé miesta".

Volkswagen Motorsport;

Volkswagen Motorsport;

„V minulosti sme oslavovali naše športové úspechy na púšti, v roku 2009 sme sa stali prvým tímom, ktorý dokázal vyhrať Dakar s dieselovým motorom. Ale našu budúcnosť spájame s WRC. Polo si prvýkrát zmeria sily s ostatnými v roku 2013 a už teraz sa tešíme na súboje s Citroenom, Fordom a Mini", pokračoval Hackenberg.

Volkswagen Motorsport;

„Motoršport je o budúcnosti a inováciách, využijeme preto tento priestor na to, aby sme propagovali čerstvé a nové myšlienky. WRC je globálna súťaž. Z pohľadu našej značky sme sa rozhodli podporiť tento projekt, pretože je tu 13 rally na 4 kontinentoch a viac ako 5 miliónov fanúšikov", dodáva Ulrich Hackenberg.

Volkswagen Motorsport;

Volkswagen Motorsport;

Pozrite si video predstavujúce Volkswagen Polo R WRC:

Volkswagen Motorsport;

Kris Nissen na záver sľubuje: „Na novú výzvu sa tešíme a na celom projekte pracujeme a budeme pracovať s rovnakým zapálením, s ktorým sme zvíťazili posledné tri roky na Dakare."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri