Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari prevalcovalo Mercedes!

Saturday, 14. 04. 2018 - 10:18, Ľuboš Kašický   

Ferrari prevalcovalo Mercedes!

Do prvého radu na zajtrajšiu veľkú cenu Číny v Šanghaji sa postavia znova obidva monoposty z Maranella, keď v kvalifikácii potvrdili svoju prevahu z Austrálie a Bahrajnu.


V Mercedese blikajú všetky kontrolky! Ferrari má znova v prvom rade obidva monoposty a Hamilton dokázal byť konkurencie schopný iba v Austrálii. „Je to ťažký deň," krúti hlavou Lewis Hamilton, ktorý vypustil posledný sektor v záverečnom kole a zmieril sa zo štvrtým miestom na štarte. „Víkend sme odštartovali v pozitívnej nálade z meraných tréningov, no auto nás nechalo v štichu. Nemáme tempo. Vo Ferrari sa neuveriteľne zrýchlili, alebo včera neukázali celý svoj potenciál."

fe03-22.jpg

Vo finále kvalifikácie sa o pole rozhodovalo v posledných sekundách iba medzi Kimi Räikkonenom a Sebastianom Vettelom, ktorý atakoval fínskeho tímového kolegu. Nakoniec Nemcovo posledné kolo bolo o 0,078s rýchlejšie a raduje sa zo 49 pole v kariére. „Auto je úžasné. Podarilo sa aj dobré kolo," neskrýval radosť Nemec.

fe04-22.jpg

Obidva mercedesy sa postavia iba do druhého radu a tretí je pritom Bottas. V treťom rade sa postavia redbully v poradí Verstappen a Ricciardo. Do prvej desiatky sa dostali aj obidva monoposty Renaultu, jedna ForceIndia a jeden HAAS. Sklamaním je zasa McLaren, ktorý nedokázal pretlačiť ani jedno auto do Q3. Je tak jediným tímom s motorom Renault, ktorému sa to nepodarilo a to napovedá, že problém nebude asi len v motoroch, ale možno v aute McLarenu.

me03-12.jpg

Preteky štartujú zajtra ráno o ôsmej hodine nášho času. Podarí sa Ferrari udržať za sebou Mercedes? A čo vymyslia strieborní, aby zlomili rastúcu prevahu červených? Sledujte na Sport2 alebo RTL.

q3-res-13.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri