Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1: Posledný deň testov plný dažďa skončil najrýchlejším časom Nica Rosberga

Saturday, 12. 03. 2011 - 22:17, Eva Rihová   

F1: Posledný deň testov plný dažďa skončil najrýchlejším časom Nica Rosberga

Sobota pre kráľovskú motoristickú triedu znamenala posledný možný deň otestovať nastavenia svojich áut. Na jednotlivé výsledky dnes malo však veľký vplyv nepriaznivé počasie. Prakticky celé dopoludnie pršalo, čo sa odrazilo aj na tom, že zostávajúce štyri testujúce tímy nezaznamenali takmer žiadnu aktivitu. Počasie sa umúdrilo približne hodinu pred vypršaním času vyhradeného na testovanie.

9110.jpg

Vráťme sa k včerajšiemu dňu, kedy sme vás informovali o piatich stajniach, ktoré sa zúčastnia sobotňajších jázd - Ferrari, McLaren, Williams, Mercedes a HRT. Hispania Racing, ale ešte pred testovaním stihla ohlásiť svoju neprítomnosť počas soboty, pričom dôvod bol veľmi zaujímavý. Podľa vyjadrení šéfa tímu Colina Kollesa im španielsky colný úrad zabavil tlmiče. „Nanešťastie tlmiče auta nie sme schopný od colného úradu dostať späť , čo je výsledkom toho, že zajtrajších jázd sa nezúčastníme. To je život a musíme pracovať ďalej, aby sme prekonali aj tieto problémy" vyjadril sa Colin Kolles. A tie problémy nie sú zanedbateľné, keďže HRT týmto pádom prišlo o naozaj poslednú šancu otestovať nové auto, predstavené len včera poobede. (Fotografie a podrobnejšie informácie z predstavenia auta F111 nájdete v tomto článku.) Na druhej strane, ako sme spomenuli počasie dnes nedovolilo jazdcom testovať toľko ako po iné dni.

9119.jpg

Najväčšiu aktivitu soboty si pripísal Nico Rosberg na Mercedse. Spolu odkrúžil 35 okruhov. Zároveň sa stal aj držiteľom najrýchlejšieho času posledného dňa predsezónnych testov. Čas dosiahol hodnotu 1:43.814. Druhým pilotom dňa bol Pastor Maldonado na Williamse, tretím časom sa pridal Lewis Hamilton na McLarene. V tabuľke evidujeme ešte dve mená - Michaela Schumachera a Fernanada Alonsa, tí však pri svojom mene nemajú žiaden čas, keďže na trati sa objavili len doobeda z dôvodu monitorovania traťových podmienok. Najbližšie kedy uvidíme monoposty a budeme môcť počuť zvuk motorov sú prvé piatkové tréningové jazdy v Austrálii, a to už 25. marca !

schu-merc-barc-20112.jpg

Výsledky piateho dňa predsezónnych testov v Barcelone :

1.

N. Rosberg

Mercedes

1:43.814

-.---

35

2.

P. Maldonado

Williams

1:44.333

+0.519

23

3.

L. Hamilton

McLaren-Mercedes

1:44.560

+0.746

33

4.

M. Schumacher

Mercedes

-:--.---

-.---

5

5.

F. Alonso

Ferrari

-:--.---

-.---

5



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri