Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Enviro Auto roka 2010

Tuesday, 12. 10. 2010 - 23:21, Ivan Václavík   

Enviro Auto roka 2010

V súťaži Enviro auto roka 2010, ktorej garantom je Medzinárodný festival filmov o trvalo udržateľnom rozvoji - Ekotopfilm 2010 (37. ročník), skončili na prvých troch miestach Honda CR-Z, Škoda Fabia GreenLine 1,2 a Opel Corsa 1,3 ecoFlex.

 

honda-cr-z-envirocar01g.jpg

Cieľom súťaže je zvoliť produkt automobilového priemyslu - vozidlo, ktoré najvýraznejšie reprezentuje snahy o ochranu životného prostredia a prevenciu pred jeho znečisťovaním. Zároveň je zámerom organizátorov propagovať environmentálny prístup k výrobe a prevádzke automobilov i k priemyselnej produkcii vo všeobecnosti. Súťaž vyjadruje podporu myšlienke vývoja a výroby automobilu, ohľaduplného k životnému prostrediu.

Nominácie produktov - sériových automobilov, ktoré sú dostupné na trhu s automobilmi na Slovensku - prihlasujú na jednotnom formulári zástupcovia výrobcov (importéri), pôsobiaci v Slovenskej republike. Každá automobilová značka má právo nominovať dva modely, ktoré sú v súčasnosti (do septembra 2010) v predaji.

skoda-fabia-2010-1g-1.jpg

Porota hodnotila prínos v oblasti ekológie, úroveň emisií v pomere k výkonu a prevádzkovej hmotnosti auta - s prihliadnutím na úžitkové vlastnosti vozidla, ďalšie ekologické parametre, užívateľskú hodnotu automobilu, respektíve pomer ceny k užívateľskej hodnote auta a tiež prihliadala na povolenú obsaditeľnosť vozidla, recyklovateľnosť jazdeného auta, náročnosť výroby z hľadiska ochrany životného prostredia a podobne.

opel-corsa-eco263280g-1.jpg

Slávnostné vyhlásenie najlepších troch ocenených modelov sa uskutočnilo v rámci otváracieho ceremoniálu festivalu 11.10. 2010 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

honda-cr-z-cn3371g.jpg

Poradie modelov v súťaži Enviro auto roka 2010 - FINÁLE:

1. Honda CR-Z
2. Škoda Fabia GreenLine 1,2
3. Opel Corsa 1,3 ecoFlex
4. Toyota Auris HSD
5. Honda Insight
6. Ford Fiesta ECOnetic
7. Lexus RX 450h
8. Opel Zafira 1,6T CNG



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri