Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dve víťazstvá pre Benčeka

Tuesday, 17. 09. 2019 - 12:55, Ľuboš Kašický   

Dve víťazstvá pre Benčeka

Vynikajúco reprezentoval SK DER Rally Team Prešovčan Dominik Benček na slaneckom podujatí Profituning Cupu, ktoré zároveň končilo aj sezónu MSR v Slalome.

 

„Vedel som, že v Slanci potrebujem zajazdiť čo najlepšie, ak sa chcem posunúť v celkovom poradí obidvoch súťaží,“ uvedomoval si pred štartom predposledného podniku aktuálnej sezóny Profituning Cupu mladý Prešovčan, súťažiaci na Mitsubishi Lancer Evo IX vo farbách SK DER Rally Teamu. Na dvojkilometrovom úseku medzi Slancom a Slančíkom sa jazdili štyri merané jazdy a Benček iba v prvej skončil tesne druhý. Vo zvyšných troch zvíťazil. „Bolo to veľmi tesné a pekne sme si s Marekom Pazderákom zapretekali,“ radoval sa Dominik, ktorého súčet všetkých časov vytlačil na prvé miesto absolútneho poradia! Bolo to o to dôležitejšie, že Benček porazil svojich priamych súperov v boji o prvenstvo v ročníku. Na priebežne druhého Patrika Kecera stráca už iba 11,5 boda, no Kecerovi sa ešte bude škrtať výsledok (Benček dvakrát neštartoval). Po víťazstve v Slanci však razom stúpli šance aj na absolútne prvenstvo. „Musel by som na posledných pretekoch vyhrať a Pazderák by nesmel preteky dokončiť. Stať sa však môže čokoľvek,“ rozmýšľal nahlas Dominik, ktorý už má isté druhé miesto v Kategórii 4.

Tibor Szabosi;c30i5513-24.jpg

Súbežne s pretekmi Profituning Cupu sa jazdili aj záverečné preteky Majstrovstiev Slovenska v slalome. Pretekár SK DER Rally Teamu bol pred štartom na treťom mieste, no po perfektnom výkone pod hradom Slanec si polepšil. V absolútnom poradí šampionátu 2019 nakoniec skončil na druhom mieste! „Mám z toho veľkú radosť,“ usmieval sa Benček. „Aj napriek tomu, že som trikrát neštartoval sa mi podarilo dočiahnuť na titul vicemajstra Slovenska. Navyše som vyhral najviac pretekov v sezóne a prvenstvo mi uniklo len o 16 bodov.“ V slalome sa totiž jazdilo osem pretekov a dva najhoršie výsledky sa škrtali. Benček vyhral tri preteky a dvakrát bol druhý.

Tibor Szabosi;c30i6967-17.jpg

Mladý nádejný Prešovčan sa tak postaral o to, že farby SK DER Rally Teamu žiarili aj na tejto úrovni automobilových súťaží. Posledné preteky sezóny Profituning Cupu sú na programe začiatkom októbra v Ruskove. Ešte predtým však Dominik Benček bude štartovať na svojej tretej súťaži MSR rely, ktorá je na programe už nasledujúci víkend vo Veľkom Krtíši. Benček sa tam pridá k Romanovi Odložilíkovi, ktorý bojuje o titul druhého vicemajstra Slovenska a k Jožovi Bérešovi, ktorý znova prevetrá svojho „historika“ - Ford Sierru Cosworth.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri