Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Drotár opäť dvakrát tretí

Thursday, 21. 07. 2011 - 11:34, Daniel Mandzi   

Drotár opäť dvakrát tretí

Len niekoľko dní po rely Lubeník, kde skončila na treťom mieste absolútne aj v triede 11, sa posádka Slovakia rally system Igor Drotár - Vladimír Bánoci predstavila na Rally Vysočina. Podobne ako na domácom podujatí aj teraz si nestarnúca dvojica jazdcov vybojovala dve tretie miesta.

Jozef Pisch;1t1u5397-3.jpg

Štvrté podujatie českého majstráku v relyšprinte, ktoré uzavrelo prvú polovicu sezóny,  naplnilo očakávania jazdcov aj divákov, keď sa srdnato bojovalo  o majstrovské body od úvodných kilometrov rýchlostných skúšok. Centrom súťaže sa stal Český Rudolec, ktorý sa nachádza v lesnatej krajine na východnej časti prírodného parku Česká Kanada. Dosiahnutý čas v prvej rýchlostnej skúške akoby predznamenal aj konečné umiestnenie prešovskej dvojice, ktorá sa na tejto súťaži predstavila po prvý raz. Svoje jedenáste miesto absolútne a tretie v triede si udržala po deviatich rýchlostných skúškach.

Jozef Pisch;1t1u5050-1.jpg

„Už pri obhliadke trate sme si hovorili s Vladom, že nás čakajú krásne a neskutočne ťažké rýchlostné skúšky na tejto súťaži. Tá viedla úzkymi lesnými cestami, ktoré doslova zvádzajú k rýchlej jazde, avšak kto dobre nepozná túto trať, môže veľmi ľahko skončiť mimo nej. Nám sa to nestalo a sme radi, že sme došli do cieľa. Štartovali sme tu prvý raz a nechceli sme nič riskovať. Predsa len pár prejazdov pri obhliadke nestačí na lepšie spoznanie trate, aby sme mohli jazdiť tak rýchlo ako miestni strelci. Vôbec sa na to nechcem vyhovárať, skôr som rád, že sme mali toľko času na prípravu rozpisu. V blízkej budúcnosti by som mal častejšie štartovať mimo Slovenska a prídem do prostredia, ktoré vôbec nepoznám a všetko bude pre mňa nové. Pri jazde sa budem musieť spoliehať iba na rozpis, pretože si nebudem môcť povedať, že túto pasáž poznám a môžem to podržať viac či už mám ísť na brzdy. Nasadili sme s Vladom solídne tempo, ktoré sa nám podarilo udržať až do konca. Jazdilo sa doslova v sekundách, my sme skončili na jedenástom mieste absolútne so stratou necelých štyroch sekúnd na desiateho a tuším desať nás delilo od deviatej priečky. S výsledkom môžeme byť spokojní, lebo pri každom prejazde sme sa zrýchľovali, no rovnako aj naši súperi," hovorí Igor Drotár.

Jozef Pisch;1t1u5399-3.jpg

Pódiové umiestnenie im neuniklo v triede ani skupine. „V našej skupine a triede štartovalo deväť vozidiel, z ktorých sme skončili na treťom mieste, čo nás teší. Počas súťaže sme nemali s autom žiaden problém a jazdu sme si tak ako stále s Vladom užívali," dodal I. Drotár.

Jozef Pisch;1t1u4081-1.jpg

V tejto sezóne to bol druhý štart na relyšprinte, rovnako druhý na novej trati, čo im vynieslo dve tretie miesta.

Jaroslav Glovičko, Ecce rallye

Jozef Pisch;1t1u4098-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri