Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Douve Sport pred záverom svojej druhej sezóny

Monday, 10. 10. 2022 - 19:43, Radovan Szabosi   

Douve Sport pred záverom svojej druhej sezóny

Technické zázemie a bohaté skúsenosti dávajú mladému dobšinskému tímu Douve Sport perspektívy, ktorými môžu pomôcť rozvíjať sa ďalším slovenským a českým posádkam.

Pôvodným zámerom bolo zastrešiť pretekárske zázemie pre štart Vlasta Majerčáka v tíme PT Petroltrans. Ukázalo sa však, že potenciál Douve Sport je oveľa väčší a komplexné služby týkajúce sa prenájmu súťažnej techniky, respektíve všetkých podporných činností, dokáže dobšinský tím poskytnúť aj iným posádkam. Aktuálne tak okrem dvojice Majerčák – Slovák, z tímu PT Petroltrans, Douve Sport zabezpečuje full service služby, vrátane prenájmu techniky, aj pre česko-slovenskú posádku Martin Narovec - Lucia Laurincová, slovenskú dvojicu Tomáš Kukučka - Peter Vejačka, respektíve podporuje štart Tomáša Fuska v kopcovej sezóne.

img-5795-2.jpg

„Mám radosť, že náš koncept funguje,“ netají spokojnosť Vlasto Majerčák, zodpovedný za riadenie Douve Sport. „Nemali sme veľké oči, keď sme zamýšľali naše skúsenosti a schopnosti využiť hlavne pre potreby tímu PT Petroltrans. Táto spolupráca, ktorej doterajším vrcholom bol náš úspešný štart v podniku Majstrovstiev sveta,  sa ukázala ako veľmi vydarená. Postupne sme však pochopili, že v našich možnostiach je schopnosť poskytnúť kvalitný prenájom techniky a kompletného súťažného servisu aj pre iné tímy. S našou technickou podporou tak už druhú sezónu štartuje Tomáš Kukučka, ktorý bojuje o popredné priečky v slovenskom rely šampionáte. Pred niekoľkými mesiacmi sme najnovšie začali spoluprácu s posádkou Martina Narovca, čo je ďalší perspektívny posun tímu Douve Sport.“

img-5785-1.jpg

Mladý český pretekár absolvoval s technickou podporou Douve Sport už štyri štarty a spoluprácu s dobšinským tímom si veľmi pochvaľuje. „Som veľmi náročný na sebe aj na našich partnerov. V prípade Vlasta Majerčáka je na prvý pohľad zrejmé, že tu ide o vysoko profesionálny tím čerpajúci zo svojich bohatých skúseností,“ vysvetľuje dôvod voľby spoločnej spolupráce Martin Narovec. „S Vlastom sme sa spoznali na súťaži v Chorvátsku, kde nás zaujala ich výborná práca a následný výsledok. My sme v tej dobe mali kritické obdobie, ktoré vyvrcholilo na súťaži v Hustopečiach. Vtedy sme stáli pre zásadnými zmenami v tíme. Rozhodli sme sa zmeniť techniku i celé fungovanie nášho tímu. Už som nechcel dvojkolku, ktorá mi nesadla, a na R5-ku som sa tiež ešte necítil. Voľba preto padla na vozidlo Rally3. Vtedy som si spomenul na Vlasta Majerčáka a oslovil som ho. Myslím, že to bola tá najlepšia voľba, akú som mohol urobiť.“

narovec-011.jpg

Od júlovej Rally Bohémia začali obe strany novú spoluprácu. Narovec si prenajíma techniku a celé servisné zabezpečenie od Douve Sport. „Na Bohémke sme sa ešte len zoznamovali s autom aj tímom Douve Sport, no hneď nám bolo jasné, že ideme správnym smerom. Nasledoval štart na prestížnej Barumke v Zlíne, kde sme dokázali otestovať seba a našu spoluprácu v najťažších možných podmienkach a konkurencii, aká je možná na česko-slovenských súťažiach. Vo Vyškove sme sa už dokázali výsledkovo posunúť a Pačejov je doteraz poslednou súťažou, ktorú sme spolu úspešne absolvovali. Ford Fiesta Rally3 je vždy dokonale pripravený a technická podpora Douve Sport nás posunula na novú úroveň. Myslím, že sme si vzájomne sadli,“ vraví Martin Narovec.

narovec-040.jpg

Štartom v Pačejove uzatvoril Narovec tohtoročnú českú majstrovskú sezónu. Na slovenské posádky, ktoré pokrýva Douve Sport, však ešte čaká záverečné podujatie Majstrovstiev Slovenska v Košiciach, kde bude Kukučka bojovať o obhajobu titulu druhého vicemajstra Slovenska, respektíve majstra v triede 11. Samotný Vlasto Majerčák má našliapnuté na majstrovský titul v triede 3.

img-1676-1.jpg

Tibor Szabosi;asr67985-3.jpg

Tibor Szabosi;dx2-8973.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri