Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Dominik Benček víťazom PD AUTOSPORT CUP 2012

Thursday, 25. 10. 2012 - 11:42, Zdenka Frývaldská   

Dominik Benček víťazom PD AUTOSPORT CUP 2012

Príjemné letné počasie privítalo 84 štartujúcich posádok, resp. jazdcov na poslednom podujatí PD AUTOSPORT CUP 2012, ktoré rozhodlo o víťazovi celého seriálu. Pri neprítomnosti Jozefa Béreša sa ním stal Dominik Benček.

 

Zdenka Tamášová;img-5157-4.jpg

V nedeľu 21.10. sa v areáli SOŠ v Šaci rozhodovalo o víťazovi celého seriálu PD AUTOSPORT CUP 2012. Pod záštitou starostu Rudolfa Rešteia sa tam uskutočnil ďalší ročník tradičného ukončenia sezóny v podobe Race - Shop Rally Sprint Šaca. Bezproblémový priebeh, veľké množstvo súťažiacich a krásne slnečné počasie si mohli užiť všetci motoršportoví fanúšikovia, ktorí sa na preteky prišli pozrieť.

Zdenka Tamášová;img-8741-2.jpg

Medzi 84 štartujúcimi nechýbali známi jazdci ako Peter Pigula, Marian Kekeňák, Marek Pazderák, Tomáš Goboňa či víťaz celého podujatia, Dominik Benček. Prešovčan potreboval pre zisk prvého miesta v celoročnom hodnotení seriálu skončiť v prvej trojici najrýchlejších, aby predbehol doposiaľ vedúceho Jozefa Béreša, ktorý sa pretekov nezúčastnil. Keďže jazdec celé preteky vyhral, stal sa jednoznačným víťazom PD AUTOSPORT CUP 2012.

Zdenka Tamášová;img-6808-2.jpg

Pekné umiestnenia si na pretekoch vybojoval napríklad aj Filip Hudák, ktorý sa postavil na najvyššiu priečku v triede PD1 a tým vyhral svoju triedu aj v celoročnom hodnotení. Pekný súboj prebehol medzi Jakubom Kolekom a Petrom Pigulom. Na víťazstvo v pohári mali ešte šancu obaja a do pretekov určite nastupovali s najvyšším cieľom - zvíťaziť. To sa napokon podarilo mladšiemu z dvojice, Jakubovi, no na Peťa to nestačilo. Keďže skončil na druhom mieste a jeho náskok bol v hodnotení dostatočný, stal sa víťazom triedy PD2. Až na štvrtom mieste skončil víťaz triedy do dvoch litrov, Róbert Béreš. V Šaci ho dokázali predbehnúť Peter Cuker, Patrik Kecer a aj Mário Grumich, no nič to nezmenilo na jeho prvom mieste v pohári. V triede PD4 to bolo jednoznačné. Víťazstvo si v nej odniesol s náskokom 12 sekúnd Dominik Benček.

Zdenka Tamášová;img-8508-3.jpg

V zadokolkách do 1600 ccm sa mohli "pobiť" ešte o prvé miesto Marek Pazderák a Rado Bekeč. Prvý menovaný však potvrdil svoju zlepšujúcu sa formu a s náskokom štyroch sekúnd zvíťazil, čím mu patrí aj prvá priečka v pohári. V triede nad 1600 ccm bol tentoraz tým najrýchlejším Tomáš Grega, avšak o víťazovi v pohári bolo rozhodnuté už pred pretekmi. Dostatočne veľký náskok mal vytvorený Tomáš Bátory a svojím druhým miestom v Šaci ho len potvrdil. V pretekoch prekvapivo odštartovalo až šesť žien. Najrýchlejšou z nich bola Michaela Krbaťová, ktorá bola medzi ženami najrýchlejšou počas celého roka. Podobne tomu bolo aj v junioroch, kde prvú pozíciu potvrdil Milan Škopinský jn.

Zdenka Tamášová;img-5383-4.jpg

Vyhodnotenie sezóny a celého PD AUTOSPORT CUP 2012 prebehne v sobotu, 1.12., v reštaurácii Gumy Bar na Omskej ulici v Košiaciach. Zúčastniť sa ho budú môcť vybraní pretekári a všetci tí, ktorí na neho dostanú pozvánky.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri