Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Do WRC budú dodávať pneumatiky Michelin a DMACK

Thursday, 16. 09. 2010 - 18:31, Katarína Ďurecová   

Do WRC budú dodávať pneumatiky Michelin a DMACK

Po tom ako FIA na svojom zasadnutí schválila, že vo WRC si budú môcť tímy vybrať ľubovoľného dodávateľa pneumatík, pričom jedinou podmienkou je, aby sa do 15-teho septembra prihlásil to dlho vypadalo tak, že aj napriek snahe FIA uvidíme opäť vo WRC iba jediného dodávateľa. Pirelli už dávnejšie ohlásilo svoj odchod, lebo nesúhlasí s podmienkami FIA a zároveň sa chce plne koncentrovať na formulu 1 a jedine francúzsky koncern Michelin vyhlásil, že chce vstúpiť do WRC. Nakoniec sa však predsa len našiel aj ďalší dodávateľ, ktorým bude pre nás dosť neznáma čínska firma DMACK.

Na rozdiel od Michelinu, je DMACK vo WRC úplným nováčikom a chce dodávať pneumatiky jazdcom v privátnych tímoch s obmedzeným rozpočtom. Šotolinové pneumatiky, ktoré by si záujemcovia mohli vopred otestovať by mali byť v dispozícii od konca októbra.

Václav Fiala;img-4876.jpg

Čo sa týka Pirelli, tak šéf motoršportovej sekcie Pirelli Paul Hembery povedal, že pokiaľ sa zmenia podmienky pre vstup, tak nevylučuje opätovný vstup Pirelli do WRC a to aj v blízkej budúcnosti.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri