Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Dizajnéri ešte viac zdokonalili Swift

Wednesday, 24. 11. 2010 - 21:59, Ivan Václavík   

Dizajnéri ešte viac zdokonalili Swift

Novú stratégiu japonskej značky Suzuki predstavuje v súčasnosti Swift. Vyrába sa v siedmich závodoch a dodávajú ho do vyše sto štátov a regiónov sveta. Vďaka dynamickým jazdným vlastnostiam a športovému dizajnu už získal mnohé ocenenia vrátane titulu „Auto roka" v devätnástich krajinách. Doteraz sa na celom svete predalo 1,8 milióna Swiftov, pričom miliónovú hranicu prekročil najrýchlejšie zo všetkých modelov značky Suzuki.

swift-11g.jpg

Nový Swift má oproti predchodcovi vyššiu úroveň, čo sa týka jazdných vlastností a štýlu, nižšiu spotrebu a vylepšené ekologické vlastnosti. Spoločnosť Suzuki vyvinula športové kompaktné vozidlo, ktoré dokonale spĺňa súčasné nároky. Úplne nový Swift možno považovať za lídra v kategórii športových kompaktných automobilov.

swift-09g.jpg

Vylepšená dynamika, dizajnové úpravy, ako aj veľmi nízka spotreba paliva a posilnené ekologické parametre - to všetko svedčí o tom, že nový Swift je stelesnením filozofie Suzuki: „Way of Life!" (Spôsob života). Spoločnosť Suzuki očakáva, že po uvedení do predaja v septembri 2010, bude predaj modelu Swift v Európe dosahovať približne stotisíc vozidiel ročne.

swift-10g.jpg

Cieľom vývojového programu bol Swift s nižšou spotrebou paliva, športovejším charakterom jazdných vlastností, dynamickejším dizajnom a dokonalejšou úpravou detailov. Konštruktérom sa podarilo vtesnať do skromných rozmerov nového modelu všetky dobré vlastnosti vozidla bez negatívneho dopadu na životné prostredie.
Nový Swift nadväzuje na ľahkú ovládateľnosť a kompaktnosť predchádzajúceho modelu ďalším vylepšením dizajnu i jazdných vlastností a maximálnym úsilím o zníženie emisií CO2.

swift-12g.jpg

Nový Swift si zachoval krátku, širokú, kompaktnú karosériu. Čierno-strieborný dizajn ponúka športovejšiu a štýlovejšiu atmosféru interiéru. Prístrojový panel je kontrastne zvýraznený štýlovou čiernou s ostro striebornými detailmi. Tento kontrast sa opakuje aj na sedadlách. Napriek kompaktným rozmerom automobil ponúka dostatok priestoru pre spolujazdcov na zadných sedadlách, aj pre batožinu.

swift-04.jpg

Základom svižného ovládania Suzuki Swift je široký rozchod kolies a krátky rázvor. Dizajnéri nadviazali na základné vlastnosti modelového radu a ďalej ich zdokonalili. Nové rozmery spolu s pevnejšou zadnou nápravou ponúkajú zvýšenú priamočiaru stabilitu i lepšiu stabilitu automobilu v zákrutách. Swift meria na dĺžku 3,85 m, na šírku 1,7 m, výška je 1,5 m a rázvor 2,43 m.

swift-02.jpg

Nový Swift má päťstupňovú manuálnu prevodovku s novým pomocným mechanizmom, ktorý znižuje nárok na vodiča. Optimalizovaný tvar radiacej páky zvyšuje ľahkosť ovládania. K dispozícii je tiež štvorstupňová automatická prevodovka s novým algoritmom radenia.

suzuki-swift-5doorsg.jpg

Motory sú dva - benzínový s objemom 1,2 l a so systémom VVT (variabilné časovanie nasávacích aj výfukových ventilov) a dieselový 1,3 l DDiS. Oba majú podľa výrobcu nižšiu spotrebu paliva a nižšie emisie, ale zároveň vyšší výkon a krútiaci moment. Nechýba systém Auto Stop Start. Spotreba benzínového motora je na hranici 5 litrov na 100 km (predchodca spoteboval 5,8 l), u dieselového motora deklaruje výrobca 4,2 litra oproti doterajším 4,5 l. Maximálny výkon týchto agregátov je 69 kW, resp. 55 kW a krútiaci moment 118, resp. 190 Nm.

suzuki-swift-001g.jpg

Sedem airbagov je súčasťou základnej výbavy a veľký je rozsah bezpečnostných technológií. Štandardné aktívne bezpečnostné vybavenie zahŕňa ABS a EBD - protiblokovací systém bŕzd a elektronický rozdeľovač brzdnej sily. Suzuki Swift nedávno ocenili 5-hviezdičkami za bezpečnosť pri teste Euro NCAP.

swift-07.jpg

Najnovšie udelila novému Swiftu ocenenie Auto roka a zároveň cenu za bezpečnosť Asociácia škótskych motoristických novinárov. Dvadsaťčlenná porota pripísala Swiftu najviac bodov v hodnotení kategórie malých áut. Značka Suzuki tak prvý raz zvíťazila počas dvanásťročného trvania tejto ankety v Škótsku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri