Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Defektový “katapult“ do poľa porazených ...

Monday, 23. 10. 2023 - 20:25, Public relations   

Defektový “katapult“ do poľa porazených ...

49. Garrett Rally Košice 2023 bola pre náš tím pravdepodobne poslednou súťažou v tohtoročnej sezóne. Usporiadateľ pripravil jednodňovú súťaž o celkovej dĺžke 195,75 km z čoho bolo 82,65 km rýchlostných skúšok (RS). V podstate 2 RS sa odjazdili 3x v troch sekciách. Pre nás malé sklamanie nad touto súťažou. Rally Košice bola v minulosti prestížnou súťažou so všetkou parádou aj v podobe slávnostného štartu s nádhernými RS. Chápeme súčasnú situáciu v tomto športe, ako aj situáciu finančnú, no ak už sa nenájdu financie v Košiciach tak je to na zamyslenie čo potom tí menší usporiadatelia. Určite usporiadateľ urobil všetko čo bolo v jeho silách a sme vďační  aj za takéto EKO podujatie. Pred každým kto prikladá ruku k usporiadaniu akéhokoľvek podujatia v motoristickom športe, klobúk dole.

jm1a9612-sm.jpg

Hneď na úvod súťaže usporiadateľ zrušil vykonávacím nariadením Shakedown pre malý záujem posádok. Pre nás to bol menší škrt, nakoľko sme s ním počítali na doladenie techniky. V sobotný deň prebehlo len administratívne a technické preberanie a samozrejme ohliadka trate. RS Malý Folkmár je nádherná RS. Hneď sme vedeli, že je to presne to, čo naša posádka obľubuje. Úzke, uskákané, kľukaté, technicky náročné, skrátka úžasné. To už sa nedalo povedať o RS Jahodná, ktorá bola popretkávaná na širokej ceste “miliónom“ retardérov. Naša posádka Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák bola zodpovedne pripravená na nedeľňajší ostrý štart s ambíciou zvíťaziť absolútne.

jm1a0998.jpg

Nedeľňajšie ráno neprekvapilo jesenným upršaným počasím a po prvej RS Jahodná sme vedeli, že na Jožka Beréša s jeho síce výzorovo starým autom, no nadupaným modernou technikou, budeme musieť poriadne zabrať. Druhá RS Vlastovi s Kubom sadla presne tak, ako sme predpokladali. Stratu na Jožka dotiahli aj s malým náskokom. Po prvej sekcii sú absolútne prvý. Servisná zóna prebehla bez problémov. Naši mechanici skontrolovali a pripravili techniku do druhej sekcie.  

jm1a9619.jpg

Druhý prejazd RS Jahodná nám opäť Jožko odskočil. Druhým prejazdom RS Malý Folkmár sme sa znovu prebojovali opätovným víťazstvom tejto RS na prvé miesto absolútneho poradia  aj v tejto sekcii. V ďalšej servisnej zóne technika v podobe Ford Fiesta Rally 2 prešla kontrolou a úpravami nastavení, nakoľko sa počasie umúdrilo a prestalo pršať. Bolo však jasné, že v lesných úsekoch to bude stále na vode a mokrom lístí, tak voľba pneumatík ostala pri tých mokrých.

jm1a1288.jpg

V poslednej sekcii vysychajúca trať, zmena nastavení ale aj nasadenie chlapcov potvrdilo, že vedia zabojovať. Konečne vyhrávajú aj RS Jahodná a do poslednej RS nastupujú na prvom mieste absolútneho poradia so 17 sekundovým náskokom. Našu predčasnú radosť o chvíľu vystriedalo sklamanie a opäť sa raz potvrdilo, že rally končí až na cieľovej rampe. Po dvojnásobnom víťazstve tejto RS prišiel po 2km defekt a posádka bola nútená vymeniť koleso priamo v RS. Časová strata nás okamžite katapultovala do pola porazených. Slabou náplasťou je druhé miesto v triede 2 a v absolútnom hodnotení náš tím končí na 9. mieste. Aj takáto je rally, pre nás v tejto sezóne obzvlášť smolná. Aj touto cestou ďakujeme našim partnerom PETROLTRANS, a.s., DOUVE AGRO s.r.o., Progress Trading s.r.o., Tatracinky s.r.o., Apartmány Tatry s.r.o., Košická odťahovka 24 s.r.o., Autogumy Plaza s.r.o., H2 SECURITY, bez ktorých by to samozrejme fungovať nemohlo. Ďakujeme všetkým ostatným nemenovaným, ako aj našim rodinám za podporu a v neposlednom rade Vám fanúšikom tohto nádherného športu. Pevne veríme, že nám zachováte vašu priazeň a stretneme sa opäť v novej sezóne 2024.                                                           

Ján Slovák PTRT

vac6403.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri