Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakar 2012: Smer Peru!

Sunday, 27. 03. 2011 - 17:00, Michal Kostka   

Dakar 2012: Smer Peru!

Tlačová konferencia v Paríži dala definitívnu odpoveď na otázku, ako bude vyzerať 34. ročník Dakarskej rally. Po troch rokoch, kedy si legendárna súťaž vystačila s dvoma krajinami (Argentína, Čile) a jediným štartovým a zároveň cieľovým mestom (Buenos Aires), prichádza štvrtá juhoamerická edícia s výraznými zmenami.

Štart zostáva v Argentíne, z Buenos Aires sa však presunie viac na juh, do Mar del Plata. Z najväčšieho argentínskeho prímorského letoviska vyrazí pelotón na Nový rok. Argentína bude na svojom území hostiť päť etáp, lokalít známych z minulých rokov by nemalo byť mnoho. Za Andami už bude čakať Čile a jej obávaná púšť Atacama. Tam sa odohrá ďalších päť náročných etáp, 8. január je vyhradený pre deň odpočinku. Cesta na sever potom pokračuje až za hranice s Peru. Okrajové časti Atacamy v štyroch etapách privedú súťažiacich do cieľového mesta Lima. Celé putovanie z juhu na sever bude merať 9.000 kilometrov a končí 15. januára.

Od 12. apríla do 17. mája bude prebiehať séria oficiálnych prezentácií Dakaru 2012 po celom svete. Ako prvé sa dostane na rad trio juhoamerických hostiteľov, nasleduje päť zastávok v Európe a na záver sa Dakar World Tour predstaví v čínskom Pekingu. Pre Strednú Európu je určený termín 28. apríl v Prahe. Prihlášky začne ASO prijímať od 16. mája, európski účastníci sa nalodia v novembri.

ASO;Dakar 2012



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri