Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Cena Slovenska – Pezinok Baba 2021 sa konať nebude

Friday, 09. 07. 2021 - 10:09, Miroslav Majláth   

Cena Slovenska – Pezinok Baba 2021 sa konať nebude

V poslednom roku sme si zvykli na fakt, že niektoré športové podujatia musel organizátor z dôvodu pandémie zrušiť. V prípade PAV Cena Slovenska – Pezinok Baba 2021 však pandémia neúraduje.

 

Tibor Szabosi;0012-5.jpg

V minulom roku organizátor podujatia TODOS Cena Slovenska – Pezinok Baba 2020 zabezpečil do písmena všetko čo od neho štátne orgány vyžadovali, len aby sa preteky mohli konať. To všetko stálo nesmierne veľa námahy a v neposlednom rade aj financií. Výsledkom bolo špičkovo pripravené podujatie, ktoré potešilo srdcia nielen slovenských, ale aj zahraničných pretekárov.

Tibor Szabosi;ac7i2634-1.jpg

Dnes je situácia úplne iná a organizátor napriek enormnému úsiliu musí iba konštatovať, že preteky na Pezinskej Babe sa v roku 2021 konať jednoducho nebudú. Dôvodom je fakt, že štátna cesta, ktorá už množstvo rokov slúži ako trať pretekov, je v absolútne nevyhovujúcom stave, s množstvom výtlkov, ku ktorým sa na niekoľkých miestach pridružilo aj padajúce podložie. Napriek faktu, že práve táto štátna cesta stále slúži ako spojnica medzi dvoma slovenskými diaľnicami, jej správca akosi nemá záujem o jej opravu. Druhým faktom, prečo organizátor AST Presskam musel pristúpiť k tomuto nepopulárnemu kroku je fakt, že práve cez víkend keď sa mali konať preteky automobilov do vrchu, mimochodom zaradené do viacerých šampionátov, sa budú na letisku v Kuchyni konať letecké dni SIAF 2021. A z toho dôvodu krajský dopravný inšpektorát neodporučil podujatie konané pod hlavičkou Slovenskej asociácie motoristického športu zorganizovať. Dôvod opäť jednoduchý, Pezinská Baba bude slúžiť ako jedna z prístupových ciest na spomínaný SIAF. A to aj napriek spomínanému zlému stavu vozovky.

Tibor Szabosi;asfr4174-14.jpg
 
Žiaľ, neostáva nám iba konštatovať, že na Slovensku sú uprednostňované iné druhy športov. Škoda len, že práve motoristický šport dokáže v svojej podstate zachraňovať životy ľudí. Ak totiž viem dobre šoférovať, viem aj predvídať a predísť tak autonehode. A to je pre život veľmi dôležité.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri