Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bude mať Slovensko svetového šampióna World Cup for Cross Country Bajas

Tuesday, 08. 11. 2022 - 14:39, Miroslav Majláth   

Bude mať Slovensko svetového šampióna World Cup for Cross Country Bajas

Pri pohľade do priebežného poradia šampionátu FIA World Cup for Cross Country Bajas 2022 figuruje na prvom mieste medzi spolujazdcami Slovák Marek Sýkora.

 

Offroadsport.cz

To je pre Slovensko výborná správa. Do ukončenia seriálu však ostávajú ešte dve svetové podujatia. Prvé z nich, Saudi Baja štartuje už od nadchádzajúceho štvrtka, čiže v dňoch 10. – 12.11.2022. Poďme sa spoločne teraz pozrieť na to, aké šance na zisk historicky prvého majstrovského titulu má Slovák Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

Marek Sýkora už dlhodobo diktuje noty českému jazdcovi Miroslavovi Zapletalovi. V priebehu viacerých rokov spoločne absolvovali množstvo súťaží, pričom sa stali niekoľkokrát šampiónmi Slovenska, Českej republiky, Maďarska, či Poľska. Okrem týchto národných podujatí sa postavili na štart množstva svetových súťaží, ale aj svetovej súťaže Rally Dakar. Marek na svojom konte má aj titul vicemajstra Európy z roku 2006, ktorý dosiahol spoločne s otcom Jozefom ešte vo farbách Matador PneuSport.

Offroadsport.cz

„Je pravda, že vediem v priebežnom poradí hodnotenia spolujazdcov o štyri body. Je tam veľká možnosť, ale .... To ale však znamená, že je tam ešte viac premenných, aby to dopadlo úspešne. Teraz nás čaká v Saudskej Arábii súťaž v meste Hail a potom ešte podujatie v Dubaji. Ja osobne si myslím, že sa to rozhodne až v Dubaji, aj keď šanca na úspech je už aj v Saudskej Arábii. Ale priznám sa, že som to ešte podrobne nepočítal. A rovnako to je aj v prípade Mira Zapletala, ktorému zase patrí druhé miesto medzi jazdcami, pričom na vedúceho jazdca stráca aktuálne iba jeden bod. Je však dosť otázne či na súťaž v Dubaji vôbec nastúpime, keďže je dosť komplikované previezť naše auto cez hranicu Saudskej Arábie a Dubaja. Ale verím, že sa nám to podarí vybaviť a na štart sa postavíme na oboch podujatiach. Čiže čo sa týka titulu nie je ešte nič na sto percent, ale je tu veľká pravdepodobnosť, že by sa nám to mohlo podariť. Urobíme všetko preto aby sa nám to podarilo a vy nám držte palce,“ vysvetlil Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

Tohtoročný osemdielny seriál FIA World Cup for Cross Country Bajas 2022 má tak pred sebou predposledné podujatie sezóny a my budeme podrobne sledovať Mareka Sýkoru a Mira Zapletala pri ich súbojoch o majstrovské tituly.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri