Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bude Adriana Karembeu-Sklenaříková prvou Slovenkou na Dakarskej rallye?

Tuesday, 15. 04. 2008 - 00:07, Andrej Haverda   

Bude Adriana Karembeu-Sklenaříková prvou Slovenkou na Dakarskej rallye?Nie, Adriana Karembeu-Sklenaříková nie je len krásna. Má aj veľké srdce. Ako je známe, už niekoľko rokov pracuje ako veľvyslankyňa dobrej vôle pre Červený kríž. Nestačí jej byť sympatickou na fotografiách, ona získava sympatie aj svojou dôslednou prácou.




Preto sa okrem aktivít spojených so Svetovým dňom Červeného kríža v Afrike (v Mali sa zaujímala o postavenie asociácie v tejto krajine ako aj o jej potreby v oblasti prvej pomoci, prípravy a prevencie katastrof, a tiež o školenie zdravotných sestier) s rovnakým cieľom solidarity a obetovania samej seba nechala nahovoriť na účasť v misijnej Rallye Aïcha des Gazelles. Okrem športového aspektu teda slovenskú krásku žijúcu v Paríži k tejto výzve viedol aj humánny aspekt. „Angažujem sa v prospech Medzinárodnej federácie pre ľudské práva, pretože ženy majú veľmi ťažké životné podmienky v Maroku, Tunise a niekedy aj vo Francúzsku,“ zverila sa niekoľko dní pred štartom tejto súťaže. Hoci celkom iste očakávala, že zažije ťažké chvíle, určite nepredpokladala nepríjemné dobrodružstvo. So svojou spolujazdkyňou sa počas jednej etapy odklonili od trasy a našli sa až na hranici medzi Alžírskom a Marokom. Obe sa síce spýtali na cestu, ale poradili im nesprávne.

Aj napriek plnému navigačnému vybaveniu (mapa, kompas) sa im nepodarilo nájsť správny smer a slovenská top modelka sa ocitla úplne stratená v alžírskej púšti. V oblasti, ktorá nebola uvedená v itinerári preteku, Adriana trochu spanikárila. Začínalo sa už stmievať, keď sa vo svetle reflektorov ich výkonného vozidla 4×4 objavila ženská silueta. Bola to ich záchrana. „Fatima, ktorá žila sama so siedmimi deťmi, nás prijala aj napriek jazykovej bariére, ponúkla nám kuskus a tiež strechu nad hlavou v jej skromnom príbytku,“ porozprávala neskôr Adriana. Po noci strávenej u tejto ženy sa obe opäť vydali na cestu, pričom žene darovali proviant na šesť dní, ktorý mali vo svojom súťažnom aute. „Mala som veľký strach, ale toto všetko má svoj zmysel,“ filozoficky uzavrela príhodu Adriana Karembeu-Sklenaříková. O tom, že túto jemnú a atraktívnu ženu drsná púšť nezrazila na kolená svedčí nielen jej ďalšia účasť na týchto pretekoch (aj so sestrou Natáliou Dinge-Sklenaříkovou), ale aj jej plány zúčastniť sa jedného ročníka najťažšieho púštneho maratónu na svete – Rallye Dakar. Stane sa Adriana prvou Slovenkou v histórii, ktorá výzvu menom „Dakar“ prijme?





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri