Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

BRP MOTORSPORT na Slovakia Ringu predstavil nové auto, aj nového jazdca

Thursday, 11. 04. 2024 - 17:33, Miroslav Majláth   

BRP MOTORSPORT na Slovakia Ringu predstavil nové auto, aj nového jazdca

Bratislavský BRP MOTORSPORT spojený s vozidlami Hyundai predstavil v rámci Hill Climb Race na Slovakia Ringu ďalší prírastok zo svojej dielne, ale aj nového jazdca tímu.

 

Michal Petreje;dsc-2403-5.jpg

„V priebehu zimnej prestávky sa nám spoločne s bratom podarilo pripraviť ďalší Hyundai i30 N, ktorý voláme „Lienka“. Je to už naše tretie auto tohto modelového radu, ktoré uvádzame na slovenský autošportový trh. Zámer je jednoduchý, chceme vytvoriť rad identických vozidiel, na ktorých budú môcť jazdiť jazdci preteky,“ povedal v úvode Milan Pokorný, zástupca BRP MOTORSPORT.

Michal Petreje;dsc-2117-5.jpg

To však nebolo jediné prekvapenie, ktoré BRP MOTORSPORT na Slovakia Ringu predstavil. Tým druhým bol nový jazdec tímu, Samuel Moskál, ktorého poznáme z minulosti z účinkovania v kartingu, ale aj z pretekov automobilov na okruhu.

Michal Petreje;dsc-3110-4.jpg

„Dostal som ponuku od chalanov z AUTO POLA, či by som si nechcel vyskúšať jazdiť preteky automobilov do vrchu. Ponuka bola skvelá, auto je taktiež, tak som dlho rozmýšľať nemusel,“ vysvetlil nový jazdec BRP MOTORSPORT, Samuel Moskál.

Michal Petreje;dsc-1818-4.jpg

O tom, ako k tomu prišlo nám zase porozprával Milan Pokorný: „Samuela sme sledovali dlhšiu dobu. Nebola to pre nás žiadna neznáma, vedeli sme čo dokáže, či už v motokáre alebo v aute. Musím však povedať, že dnes ma opäť dokázal prekvapiť svojim výkonom, ktorý bol doslova excelentný. Hneď od rána mu auto sadlo a tomu odpovedali potom aj jeho časy, ktoré od jazdy k jazde neustále vylepšoval.“ 

Michal Petreje;dsc-2822-3.jpg

Obaja jazdci BRP MOTORSPORT ako sme už spomínali, jazdili na rovnakej technike Hyundai i30 N v triede 4a, pričom dopoludnia, aj popoludní dojazdili na rovnakom umiestnení. Samo bral poháre za dve druhé miesta a Milan za dve tretie.

Michal Petreje;dsc-2116-4.jpg

„Bol to môj debut v pretekoch automobilov do vrchu, ale aj vo vozidle Hyundai i30 N. Všetko dopadlo z mojej strany nad očakávanie, takže som naozaj spokojný. Ďakujem AUTO POLA a BRP MOTORSPORT za to, že ma vzali medzi seba, hádam som nesklamal,“ povedal popoludní Samuel Moskál.

Michal Petreje;dsc-1811-3.jpg

„Čo sa týka rozhodnutia angažovať Sama Moskála, s týmto rozhodnutím som absolútne spokojný. Priznám sa, že ma fakt prekvapil. Dokázal z nášho auta vytiahnuť aj to čo som netušil, že v ňom je. Čo sa týka môjho výkonu, ten bol o niečo slabší, ale s tým som počítal, takže je to v pohode. Mojou úlohou bolo predovšetkým vyskúšať nové auto, ktoré sme cez zimu postavili a teraz išlo súťažne prvýkrát. Ďakujem všetkým mechanikom za výbornú prípravu áut a samozrejme aj Samovi za perfektný výkon,“ doplnil záverom Milan Pokorný.

Michal Petreje;dsc-2649-4.jpg

Podujatie Hill Climb Race Slovakia Ring 2024 otvorilo tohtoročné slovenské kopcové majstrovstvá. To, kde sa opäť s BRP MOTORSPORT stretneme v tomto momente jednoznačne povedať nevieme. Jedno je isté. Keď k tomu dôjde, určite vás budeme o výkonoch tímu a jazdcov informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri