Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Bratia Melichárkoví pod hlavičkou Slovakia World Rally Teamu po prvej etape Rallye Monte Carlo

Friday, 17. 01. 2014 - 09:27, Public relations   

Bratia Melichárkoví pod hlavičkou Slovakia World Rally Teamu po prvej etape Rallye Monte Carlo

Iba tesne za prvou desiatkou, na výbornom jedenástom mieste celkovej klasifikácie, figuruje slovenská posádka po prvom náročnom dni Rallye Monte Carlo. Táto klasická súťaž je nielen prvou súťažou sezóny Majstrovstiev sveta v rally 2014, ale taktiež premiérou projektu Slovakia World Rally Team, v rámci ktorej Jaroslav a Erich Melichárkoví odjazdia v elitnej kategórii WRC najmenej štyri súťaže Majstrovstiev sveta v rally, pri ktorej disponujú špičkovou modernou technikou vo forme vozidla Ford Fiesta RS WRC. Toto vozidlo im rovnako ako pri minuloročnom Setkání mistrů v Sosnové pripravuje jihlavský Jipocar Racing Team Martina Prokopa.

Vladislav Maschl;dsc-9310-3.jpg

Svoje dojmi z prvého dňa súťaže popísal pilot Jaroslav Melichárek: „Dnešok bol podmienkami na trati veľmi náročný a divoký, azda sa nikto nevyhol problémom s trakciou a schopnosťou udržať vozidlo na ceste. Vo vyšších polohách ležal na trati sneh a navyše bolo všade množstvo vyťahaného, poriadne šmykľavého blata. Aj poprední jazdci mali problémy a niektorí z nich sa na trať už zajtra nevydajú. Preto sme radi, že sme dnes videli cieľ etapy, keď sme zvolili skôr jazdu na istotu bez zbytočnej miery rizika. V prvom teste sme sa predstavili veľmi dobrým siedmym časom a v ďalších rýchlostkách figurovali vždy na začiatku druhej desiatky, takže v súčte celého dňa je z toho jedenáste miesto absolútne a zatiaľ sme spokojní. Samozrejme aj my sme mali niekoľko krízoviek, hlavne keď sme na druhej rýchlostnej skúške urobili hodiny a trafili sme zadnú časť auta o skalnatý breh. V poslednom servise bola preto nutná väčšia oprava po havárii. S voľbou pneumatík môžem byť spokojný. Do dopoludňajšej sekcie sme zvolili štyri zimné pneumatiky a na popoludnie sme nasadili pneumatiky s klincami. Ráno sme získavali na snehu, ale zase strácali v rýchlejších pasážach na asfalte. Popoludní sme očakávali viac snehu a ľadu, ale vrstva povolila a jazdilo sa väčšinou na mokre a blate."

Vladislav Maschl;dsc-9828-3.jpg

Na ďalšie dianie na Rallye Monte Carlo pozerá Jaroslavov brat, navigátor Erik Melichárek: „Zajtra nás čaká päť rýchlostných skúšok a najmä na tej najdlhšej päťdesiat kilometrovej, ktorá sa ide dvakrát to bude za podobných podmienok ako dnes opäť poriadna divočina. Dnes sme mali od ľadových špiónov dobré správy, takže verím, že to bude klapať aj zajtra a v pneumatikovej rulete neprehráme."

Rallye Monte Carlo 2014 pokračuje v piatok piatimi rýchlostnými skúškami o celkovej dĺžke takmer 180 kilometrov. Celkové výsledky Rallye Monte Carlo 2014 sa dozvieme v sobotu pred polnocou.

Vladislav Maschl;dsc-9537.jpg

Rallye Monte Carlo 2014 - výsledky po I.etape (RZ6):

1. Bouffier B. - Panseri X. (Ford Fiesta RS WRC) 1:25:36.6
2. Meeke K. - Nagle P. (Citroën DS3 WRC) +38.8
3. Kubica R. - Szczepaniak M.(Ford Fiesta RS WRC) +39.5
4. Ogier S. - Ingrassia J. (Volkswagen Polo R WRC) +47.3
5. Østberg M. - Andersson J. (Citroën DS3 WRC) +1:20.7
6. Evans E. - Barritt D. (Ford Fiesta RS WRC) +1:38.6
7. Latvala J. - Anttila M. (Volkswagen Polo R WRC) +2:20.8
8. Hirvonen M. - Lehtinen J. (Ford Fiesta RS WRC) +2:46.9
9. Mikkelsen A. - Markkula M. (Volkswagen Polo R WRC) +4:06.2
10.Burri O. - Gordon F. (Ford Fiesta S2000) +4:47.4
11.Melichárek J. - Melichárek E. (Ford Fiesta RS WRC) +5:23.4

Aktuality zo zákulisia tímu môžete sledovať taktiež na facebookovom profile „Melico racing team".

Slovakia World Rally Team

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri