Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Boj techniky a výdrže na 16 h. Le Slovakia Ring

Friday, 22. 06. 2012 - 11:42, Daniel Mandzi   

Boj techniky a výdrže na 16 h. Le Slovakia Ring

Nedávno sa na francúzskom okruhu de la Sarthe konali najlegendárnejšie vytrvalostné preteky sveta - 24 hodín Le Mans. Z tohto vzoru vzišlo množstvo vytrvalostných podujatí, kde ľudia aj technika bojujú s vlastnou výdržou a únavou. Na Slovakia Ringu sa netradične v stredu 27. júna o 8:00 odštartujú prvé 16-hodinové vytrvalostné preteky 16 h. Le Slovakia Ring, ktoré organizuje klub Auto Rally Cross (ARC) z Brna. Šachovnicová vlajka čaká úspešných  pretekárov presne o polnoci.

Copyright manufacturer;m12-0490-fine.jpg

Preteky sú súčasťou štvordielneho Seriálu vytrvalostných automobilových pretekov na uzavretých okruhoch pod  názvom Amatérsky Le Seriál (ALS). Ostatné podujatia sa konajú na brnenskom (12 h. Le Brno) a mosteckom okruhu (6 h. Le Most). Medzi štartujúcimi uvidíme aj silnejšie stroje ako BMW a Porsche, na štart by sa mali postaviť dokonca aj populárne Caterhamy. Súčasťou podujatia na Slovakia Ringu bude aj 8 hodín Fri.Tech Fiesta CUP 2012.

Copyright manufacturer;m12-0496-fine.jpg

Po športovej stránke môžu jazdci jedného tímu absolvovať maximálne trojhodinovú jazdu, po ktorej sa musia vystriedať. Nedostatok spánku a automobily stavané na hrane technickej výdrže poskytnú dostatok dramatických momentov, ako ich fanúšikovia motoršportu poznajú z iných, svetových podujatí.

Tieto preteky sú prvou a jedinečnou príležitosťou, počas ktorej diváci môžu zažiť jazdenie na okruhu Slovakia Ring pod umelým osvetlením. Tento netradičný pohľad spolu so zapadajúcim slnkom nad traťou a polnočným vyhlásením výsledkov sú ďalšie tri dobré dôvody, prečo sa oplatí vychutnať si vytrvalostný súboj techniky a výdrže na našom jedinom profesionálnom automobilovom okruhu.

Copyright manufacturer;m12-0397-fine.jpg

Viac informácií nájdete na www.slovakiaring.sk

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri