Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Bohemka - Kopecky prehral s Rovanperom!

Monday, 15. 07. 2019 - 21:22, Ľuboš Kašický   

Bohemka - Kopecky prehral s Rovanperom!

Na domácej súťaži v Mladej Boleslavi prehrala nečakane majstrovská posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler interný súboj dvoch továrenských Fabii R5 evo s mladučkou fínskou posádkou Kalle Rovanpera a Jonne Halttunen! Čo sa stalo, že famózny Kopecký nedokázal zvíťaziť na dobre známej trati, hoci Rovanpera v Mladej Boleslavi štartoval prvýkrát?

Ukázalo sa, že to bola súťaž pneumatík. V sobotu popršalo a výhodu mal ten, kto zvolil správne obutie. Navyše svoje zohrali aj defekty. To všetko urobilo piaty podnik českého rely šampionátu poriadne dramatickým. Štart sa lepšie vydaril Kopeckému s Dreslerom. Posunuli svoju Fabiu R5 evo do čela pred súkromnú posádku Jan Černý a Petr Černohorský, jazdiacu na ŠKODA FABII R5.

losp-9666.jpg

V sobotu sa vyčasilo a chytil sa aj Rovanpera, ktorý predbehol Černého a druhú továrenskú Fabiu R5 evo posunul na druhé miesto. Lenže po predošlom dni sa Kopecký rozhodol pre mäkké pneumatiky a strácal. „Povrch bol suchší, ako predpovedali predpovede,“ vysvetľoval Kopecký. Rovanpera vyčaroval kombináciu obutia suchých pneumatík na pravé predné a ľavé zadné koleso a zvyšne dve obul na mokro! A zabralo to. V nasledujúcich úsekoch predbehol aj Kopeckého a chopil sa vedenia. V sobotňajšej druhej sekcii však Fín chytil defekt a do čela išiel Černý. Kopecký vyletel mimo trať a tak sa nocovalo v poradí Černý, Rovanpera a Kopecký!

losp-9665.jpg

Nedeľa bola úplne z iného sveta a priniesla pravé leto. Už v úvode dokázal továrenskú silu tímu ŠKODA MOTORSPORT Kalle Rovanpera, ktorý sa vrátil do vedenia a krátko na to sa na druhé miesto posúval aj Kopecký. V ideálnych podmienkach už nové ŠKODY FABIA R5 evo nedali svojim starším sestrám v rukách súkromníkov šancu a ŠKODA MOTORSPORT tím si vybojovala dabl s prekvapivý poradím. Vyhral Rovanpera pred Kopeckým a tretí bol Černý.

losp-9609-jpg.jpg

Fínsky pretekár Rovanpera však neštartoval o body do českého „majstráku“ a tak najviac bodov si pripísal Kopecký, ktorý sa tak dostal do čela priebežného poradia, keď preskočil Pecha. „Jsme rádi, že naše nová ŠKODA FABIA R5 evo opět fungovala bez potíží a Kalle, Jonne, Jan a Pavel si dojeli pro třetí dvojité vítězství pro ŠKODA Motorsport po dvou předchozích úspěších v mistrovství světa v Portugalsku a na Sardinii v Itálii. Musím také vzdát poctu Janovi, který takticky chytře následoval týmové pokyny, a tím si dojel pro průběžné vedení v celkové klasifikaci Mistrovství České republiky,“ povedal manažel tímu Pavel Hortek v cieli Rally Bohemia v Mladej Boleslavi.

losp-9649.jpg

Výsledky:
1. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5 evo, 1.37:27,2 h
2. Kopecký/Dresler(CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5 evo, +19,7 s
3. Černý/Černohorský (CZ/CZ), ŠKODA FABIA R5, +1:09,1 min
4. Wagner/Stein (A/D), ŠKODA FABIA R5, +2:42,3 min
5. Štajf/Havelková (CZ/CZ), VW Polo GTI R5, +3:07,7 min



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri