Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Automobiloví pretekári sa tešia na ďalšie dni plné pretekov na okruhu Slovakia Ring

Saturday, 09. 06. 2012 - 16:01, Daniel Mandzi   

Automobiloví pretekári sa tešia na ďalšie dni plné pretekov na okruhu Slovakia Ring

Majstrovstvá sveta automobilov FIA GT1 na okruhu Slovakia Ring odštartovali v piatok, 8. júna a potrvajú až do konca víkendu. Pretekári aj hostia zažili prvú dávku adrenalínu, no vôňa spálených pneumatík a škrípanie bŕzd neutíchne ani v sobotu a v nedeľu od rána 9.00 až do večera 18.00 hod. V Orechovej Potôni na vás čakajú rýchle autá a mnoho sprievodných atrakcií.

Martin Trenkler;remy0002.jpg

Hviezdy automobilového športu Albert von Thurn und Taxis a Tomáš Enge zhodnotili včerajšie výkony pozitívne.  Asi najväčšiu radosť z jazdy mal však hokejista Ľubo Višňovský, veľký fanúšik Ferrari. Pre nemeckého pretekára Alberta von Thurn und Taxis sú víkendové preteky výzvou, pretože tohtoročná sezóna mu nevychádza podľa predstáv. Preto by chcel na slovenskom okruhu skončiť na stupňoch víťazov. Keďže sa mu na trati dobre jazdí, má veľkú šancu sa prebojovať medzi najlepších. „Trať je skutočne nádherná, veľmi rytmická a plynulá s rýchlymi zákrutami a vyžaduje od jazdca presnosť. Na rozdiel od väčšiny plochých okruhov sú tu veľmi zaujímavé prevýšenia, ktoré trať krásne okoreňujú."

Martin Trenkler;remy0608.jpg

Adrenalín z náročnej trate si užil aj český pretekár Tomáš Enge. Včerajší výkon zhodnotil slovami: „Slovakia Ring som si letmo vyskúšal už minulý rok. Nová šikana pred druhým horizontom najprv vzbudzovala obavy, no napokon z nej spravili veľmi rýchlu a adrenalínovú zákrutu, ktorú prechádzame na štvrtý stupeň v rýchlosti vyše 160 km/h. Nasledujúci horizont ideme stále cez 210 km/h, takže nás tam trošičku nadvihne, ale oproti 250 km/h minulý rok to nie je také dramatické. Ten adrenalín je tam naozaj veľký, pretože ak človek škrtne autom o šikanu z pneumatík, môže ho to aj prevrátiť."

Martin Trenkler;remy0338.jpg

Aj keď Ľubomír Višňovský pozná trať lepšie ako ostatní pretekári, na automobilových profesionálov nestačil. „Samozrejme, rýchlostne na nich nemám, chýbajú mi skúsenosti. Z mojej jazdy som nadšený, podarilo sa mi predbehnúť niekoľko áut. Jasné, že aj oni predbiehali mňa, ale bol to úžasný pocit byť na trati s našimi poprednými pretekármi. Ferrari je moja srdcová značka, ktorej som vždy fandil, červená farba sa mi páči, takže nebolo o čom. Teším sa ako malý chlapec, každému odporúčam ten adrenalín."

Martin Trenkler;remy0143.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri