Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Audi napriek stratám dvoch prototypov viťazom 24 Hours Le Mans

Monday, 13. 06. 2011 - 10:00, T. Szabosi   

Audi napriek stratám dvoch prototypov viťazom 24 Hours Le Mans

Tím Audi motorsport vedený Wolfgangom Ullrichom došiel na podujatie premiérovo s modelom R18 ultra-lightweight technology. Warm Up absolvovali všetky tri prototypy bez akýchkoľvek problémov. Legendárne automobilové podujatie 24 Hours Le Mans ale poznačila už v prvej hodine dramatická nehoda Alana McNisha, bývalého víťaza týchto pretekov. Pri predbiehaní zachytil svoje Audi R18 o Ferrari 458 pilotované Anthonym Beltoisem. Následne sa obe vozidlá dostali do spomaľovacej štrkovej zóny. Audi R18 sa dramaticky "rozbilo" pri náraze do bezpečnostnej bariéry a úlomky vozidla zasypali za bariérou stojacich usporiadateľov a novinárov. "Ferrai v zákrute uzatvorilo dvere a Allan nemal žiadnu šancu sa vyhnúť nárazu. Našťastie sa to obišlo bez zranení," skonštatoval po nehode Wolfgang Ulrich.

704x396-audi-motorsport-101209-3628.jpg

V noci, po ôsmych hodinách jazdy, pripravila tím Audi o druhý prototyp dramatická havária Mike Rockenfellera. Po kolízii s Ferrari č.71 a následnom náraze do zvodidiel došlo k zničeniu druhého prototypu Audi R18. Nemecký pilot stihol z vozidla vystúpiť. Hneď po tom došlo k znieteniu trosiek.

704x396-audi-motorsport-101209-3627.jpg

Posledný prototyp s číslom 2 v závere podujatia odolal trojnásobnej presile Peugeotu. Posádka Andre Lottere (Jap.), Benoit Treyluer (Jap.) a Marcel Fässler (Švajč.) sa stali víťazmi 79. ročníka prestížnych automobilových pretekov 24 hodín Le Mans.

 untitled-2-134.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri