Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Posun vpred

Friday, 18. 07. 2008 - 00:18, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Posun vpredS celkovou dĺžkou cez 700 kilometrov a 78 kilometrovým meraným úsekom bola šiesta etapa Transsibírskej rally skutočným testom pre všetkých. A pre nás úspešným. Etapu sme vyhrali a v celkovom poradí sme sa dostali na piatu priečku. Povrch tvorila opäť rýchla šotolina, trať bola pomerne úzka, občas riadne točivá a s niekoľkými skutočne brutálnymi skokmi.



Dnešným najrýchlejším časom sme druhého Christiana Lavieilla porazili o viac ako 4 minúty, tretí bol Denis Levjatov. Bolo to naše už tretie etapové víťazstvo. Antonio Tognana bol nútený odstúpiť po tom, čo vo vysokej rýchlosti trafil jednu z terénnych nerovností. Jeho odstúpenie pre nás znamenalo zisk piatej priečky. Zároveň sa nám podarilo znížiť stratu na lídra rally. Včera to bolo ešte 35 minút a dnes je to 26 minút a 35 sekúnd. To nie je zlé, ak uvážime že po prvej etape sme boli desiaty.

Novým lídrom sa po šiestej etape stal Said Al Hajri, Pedro Gameiro prišiel o svoju vedúcu pozíciu v brode. V tejto chvíli je Pedro štvrtý, len 2 minúty pred nami.



Transsyberia Rally 2008, 6.etapa: Tjumen - Omsk, meraný úsek 78 km., celkovo 712 km.

Posádka Schwarz/Schulz po tretíkrát víťazne, tím Middle East sa ujíma vedenia

Armin Schwarz a Andi Schulz sa dali do pohybu. Po tom, čo vyhrali tretiu a piatu etapu Transsibbírskej rally, dominovali aj v etape šiestej. Druhá priečka patrí francúzskemu tímu Lavieille/Borsotto, tretia skončila ruská posádka Levjatov/Talancev. Sedemdesiatosem kilometrov meraného úseku viedlo úzkymi, rozbitými vidieckymi cestami a poliami. Navigáciu často zťažovala vysoká tráva. Vozy Porsche Cayenne si na konto pripísali trinásť najrýchlejších etapových časov.



Dnešným víťazstvom si Armin Schwarz dal špeciálny darček k svojim 45. narodeninám: „Bolo to super. Zbytočne sme neriskovali, zostali sme kľudní a sústredení. Jazda rýchlymi pasážami bola úžasná. S Cayenne sme nemali ani ten najmenší problém. Sme v polovici súťaže a z nadchádzajúcich dní mám dobrý pocit. Neviem sa dočkať zvyšku rally v Mongolsku.“



Aj druhý Christian Lavieille bol spokojný: „Môj navigátor Francois Borsotto odviedol skvelú prácu. Asi po 20 kilometroch sme sa dostali do vedenia. Nešli sme však naplno. Na niektorých miestach bol terén riadne rozbitý. Chceli sme hlavne šetriť auto, čo sa nám podarilo.“

Štvrtý najrýchlejší čas dňa stačil posádke tímu Middle East na to, aby zaujala vedúcu pozíciu súťaže. S nepatrnou stratou nasleduje tím Francúzska (Lavieille/Borsotto) a tretí nemecký tím (Kern/van Kan). Prvých deväť pozícií priebežného poradia patrí pilotom Porsche Cayenne. Po tvrdom dopade na jednom zo skokov sa na bolesti chrbta sťažoval taliansky jazdec Antonio Tognana. Bol prevezený na pozorovanie do nemocnice v Novosibirsku, odkiaľ sa letecky presunul do vlasti. Prišiel tak o tretie miesto v celkovom poradí.



Vyjadrenia jazdcov tímov Porsche:
Dave Morley: „Práve keď sme sa pripravovali na štart, vyrazilo na trať lekárske vozidlo. Museli sme istý čas počkať, kým sme mohli odštartovať. Najprv sme si mysleli, že etapa bude zrušená, to sa však nestalo. Tak ako po uplynulé dni, aj dnes sme šli veľmi striedmo. Pravdupovediac, každý deň sme pomalší a pomalší. Na druhú stranu nás ale neprekvapia skoky a výmoly na trati. Najväčším problémom je prach. Je tak hustý, že cez neho proste nič nevidno.“

Carles Celma: „Dnešnú etapu som si vychtnával. Na jej konci som bol však naozaj unavený. Rýchle úseky si vyžadovali značnú koncentráciu a navigácia tiež nebola jednoduchá. Situáciu komplikovala aj vysoká tráva a prach. Človek musí neustále dávať pozor, aby nespravil nejakú chybu. Čaká nás ešte zopár dlhých etáp a tak sme šetrili auto ako sa len dalo. Spravili sme maximum pre dobrý výsledok a myslím, že nám to vyšlo.“



V siedmej etape nás čaká 890 kilometrov z Novosibirsku do prvého kempu v Kosh Agash. Žiaľ, bude to etapa bez meraného úseku. Jedno z lekárskych vozidiel totiž muselo transportovať zraneného Antonia Tognanu do nemocnice a pre potreby rally tak zostalo voľné len jedno vozidlo.

S ďalšími novinkami sa prihlásim opäť zajtra,
Armin

Poradie po 6. etape:
1. Al Hajri/Trenker - Team Middle East - Porsche              4:15.19
2. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche               + 0:01.36
3. Kern/van Kan - Team Germany 3 - Porsche              + 0:08.26
4. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche         + 0:24.46
5. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche           + 0:26.35
6. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche        + 1:08.32
7. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 1:40.16
8. Abdulla/Lutteri - Team Qatar - Porsche                     + 1:55.49
9. Millen/Godby - Team USA - Porsche                           + 2:17.50
10. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota                  + 2:19.54

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri