Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Po štvrtý raz najrýchlejší!

Thursday, 24. 07. 2008 - 00:21, Michal Kostka   

Armin Schwarz na Transsyberia Rally 2008: Po štvrtý raz najrýchlejší!Áno! Vedeli sme že to príde. Dnes sme dosiahli najrýchlejší čas v jedenástej, 208 kilometrov dlhej etape. Zároveň Pedro Gamerio, ktorý bol ešte včera pred nami, riešil problémy so zadnými tlmičmi (tak ako my včera) a to ho stálo mnoho času. S Andim sme tak zaujali druhé miesto v celkovom hodnotení.

Prvých 90 kilometrov sme sa snažili čo najrýchlejšie dostať preč z prachu po našich súperoch. Až potom sme zvolnili tempo. Predsa sme však asi 20 kilometrov pred cieľom pri zrážke s kameňom poškodili olejovú vaňu.



Nakoniec nás dostihli Lars Kern s Danielom van Kanom z tretieho nemeckého tímu a do cieľa prišli štyri minúty po nás. Nemecko tak v 11. etape získalo double!

Christian Laiveille predviedol ďalšiu bezchybnú jazdu, v etape mu patrí tretie miesto so stratou 17 minút. V celkovom hodnotení sme sa posunuli na druhú priečku hneď za Christiana, na ktorého strácame takmer dve hodiny - vrátane dvoch penalizácií, čo je spolu 90 minút.

Dvanásta etapa z Altaju do Bajanchongoru meria 529 kilometrov. V nej nás čaká najdlhšia špeciálna skúška rally s dĺžkou 407 kilometrov.



Transsyberia Rally 2008, 11.etapa: Darvi - Altaj, meraný úsek 280 km., celkovo 358 km.

Armin Schwarz prvý v etape a druhý celkovo

Prvý nemecký tím Armin Schwarz/Andreas Schulz dosiahol v 11. etape najrýchlejší čas, vďaka čomu zvyšil svoj náskok na prenasledovateľov a posunul sa z tretieho miesta na druhé. Druhé miesto si vybojovala posádka Lars Kern/Daniel van Kan, francúzska dvojica Christian Lavieille/Francois Borsotto napriek tretiemu miestu v etape udržala vedenie s pohodlným náskokom takmer 2 hodiny.



„V dnešnej etape sme chceli ukázať, že môžeme ísť na istotu a pritom všetkých poraziť,“ povedal spokojný Armin Schwarz. „Prvých 90 kilometrov sme išli naplno až kým sme pred sebou nemali žiadny prach po súperoch. V druhej časti etapy sme si strážili pozíciu. Všetko išlo podľa plánu, avšak asi 20 kilometrov pred cieľom sme v úseku s množstvom skál poškodili olejovú vaňu.“ Arminov navigátor Andi Schulz odviedol skvelú prácu: „Po včerajšej etape som nemohol byť spokojný. V dnešnej etape sme chceli ukázať že máme na víťazstvo. A presne to sme aj spravili. Etapu sme odjazdili čisto, prešli sme všetky kontrolné body.“



Tím Francúzska odjazdil ďalšiu perfektnú etapu. „S autom sme nemali žiadny vážnejší problém. Našťastie, lebo pred nami je najdlhšia etapa súťaže a na tú musí byť všetko perfektne pripravené. Preto sme dnes nechceli príliš riskovať. Do cieľa sme dorazili bez ujmy, čo nám dáva dôvod byť optimistickí,“ zhodnotil Christian Laiveille.

Ryan Millen a Colin Godby dnes nabrali obrovskú stratu. Jazda so značnou dávkou rizika sa im nevyplatila, kvôli odtrhnutým tlmičom stratili deväť hodín. „Je to škoda. Dnes sme si mohli o pár miesto polepšiť,“ povedal rozladený Colin Godby. Porsche posádky Adel Abdulla/Norbert Lutteri bolo počas etapy vážne poškodené. Hoci je posádka nezranená, nie je isté, či budú schopní pokračovať v súťaži.



Vyjadrenia pilotov Porsche:

Carles Celma: „Ani nádherná príroda nemohla vynahradiť našu smola zo včera. Nanešťastie sme toho od našich tlmičov žiadali priveľa. Potom sme minuli skrytý kontrolný bod, za čo sme dostali hodinovú penalizáciu. My sa však nevzdávame. V Mongolsku sa môže udiať čokoľvek.“

Lars Kern: „Lepšie to už ani nemohlo byť. Dostihli sme Armina Schwarza a viacmenej sme ho nasledovali až do cieľa. S navigáciou sme nemali žiadny problém. Doslovne sme sa riadili road-bookom a skončili sme druhí. Takto by mali vyzerať všetky etapy - rýchle a náročné.“



Christian Pfeil-Schneider: „Dnešná etapa bola pekná a zábavná. Ale nesmeli ste ju podceňovať. Niektoré úseky boli extrémne náročné – ako napríklad posledných 30 kilometrov. Poradili sme si a s výsledkom sme spokojní.“

Poradie po 11. etape:
1. Lavieille/Borsotto - Team France - Porsche 16:27.33
2. Schwarz/Schulz - Team Germany 1 - Porsche + 1:59.47
3. Gameiro/Figueiredo - Team Portugal - Porsche + 2:35.17
4. Soler/Peinado - Team Spain - Porsche + 2:37.57
5. Levyatov/Talantsev - Team Russia 1 - Porsche + 3:33.35
6. Kern/van Kan - Team Germany 3 - Porsche + 3:34.44
7. Celma/Unger - Team Germany 2 - Porsche + 6:37.46
8. Baier/Steinbring - Teambuctou - Toyota + 7:39.02
9. Kern/Binder - Team Pro - Porsche + 8:13.07
10. Pfeil-Schneider/Steuer - Colombian Arrow - Porsche + 9:08.42

Foto: © Transsyberia Rally 2008 powered by Sony Ericsson/REBEL Media.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri