Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava vyhral triedu aj v Burirame!

Saturday, 12. 01. 2019 - 21:35, Public relations   

ARC Bratislava vyhral triedu aj v Burirame!

V treťom podujatí Ázijskej Le Mans Série v thajskom Burirame dokázala posádka slovenského tímu ARC Bratislava v zložení Miro Konôpka, Kang Ling, Darren Burke zopakovať víťazstvo v triede LMP2 AM z japonského Fudži a dostala sa tak pred posledným podujatím v malajzijskom Sepangu do vedenia v priebežnom hodnotení svojej triedy.

aa-1.jpg

Celkové víťazstvo v triede by znamenalo automaticky miesto na štarte v najslávnejších vytrvalostných pretekoch sveta - 24h Le Mans.

Miro Konôpka v cieli neskrýval spokojnosť: "Toto víťazstvo sa nerodilo ľahko, vyhrali sme po 4 hodinách tvrdých súbojov len o 9 sekúnd pred portugalským tímom Algarve PRO Racing . Na treťom mieste skončili naši najvážnejší súperi v boji o miestenku do Le Mans - United Autosport. Títo Američania tu majú 4 autá a každé predbiehanie niektorého ich tímového auta bol veľký problém. V strede pretekov sa ich pilot Yoluc dostal do kontaktu s Lingom, čo riaditeľ vyhodnotil ako priestupok a potrestal ich penalizáciou drive-through(prejazd boxovou uličkou). My sme si vybudovali náskok skoro celého kola, ale poslednú hodinu nám prestal pracovať jeden valec v motore, stratili sme výkon a súperi nás začali doťahovať.

a-12.jpg

Nakoniec sme prišli prví, len o 9 sekúnd, ale taký je motoršport - my sme prehrali v Šanghaji takisto o 9 sekúnd. Do Malajzie ideme ako lídri poradia, ale som opatrný v očakávaniach. Aj v roku 2017 sme tam prišli ako lídri triedy LMP3 a hneď v prvej zákrute po štarte do nás niekto zozadu narazil a bolo po pretekoch. Ľahko sa to môže zopakovať. V Sepangu skúsime aj my nasadiť druhé auto. Uvidíme, čo to prinesie."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri