Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava má kvalifikáciu úspešne za sebou

Thursday, 12. 01. 2012 - 23:00, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava má kvalifikáciu úspešne za sebou

Dubajský Autodrom je po siedmykrát dejiskom vytrvalostnej automobilovej 24-hodinovky. A ani tento rok nechýba na štarte Majster Slovenska vo vytrvalostných pretekoch z ostatných dvoch sezón Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava. V konkurencii 72 tímov obsadilo slovenské Porsche 997 GT3 RSR časom 2:07,636 min celkové 29. miesto.

Petr Frýba;fryb7857.jpg

Posádka Miro Konôpka (SVK), Teo Myszkowski, Andrzej Lewandowski (obaja POL) a Marco Schelp (GER) sa po celý deň v tréningoch a kvalifikáciách venoval príprave nastavenia a zvykaniu si na dubajský 5,39 km dlhý okruh.

Petr Frýba;fryb9780-1.jpg

V nočnom tréningu však táto štvorica odjazdila len 12 kôl a musela auto odstaviť v boxe s nefunkčnou spojkou. Podľa slov Mira Konôpku však nešlo o nič vážne: „Pred takýmito dlhými a náročnými pretekmi jazdievame tréningy a kvalifikácie s už použitými zabehanými súčiastkami. Až po nich, teda pred samotnými pretekmi vymeníme napr. aj spojku, ramená zavesenia a pod. Vždy je lepšie, keď sa to pokazí v tréningu, ako by sme na to mali doplatiť v pretekoch. Dnes sme museli vymeniť aj chladiče, pretože v Dubaji je ešte o čosi teplejšie, ako sme čakali a tak sa nám trochu prehrieval motor. S novými chladičmi je to už v poriadku." Konôpka si pochvaľuje najmä skvelú atmosféru na okruhu: „Vytvoril sa tu taký česko-slovenský kútik. Veľa času v našich boxoch trávia aj Štefan Rosina, bývalý jazdec F1 Tomáš Enge či Jan Šťovíček. Zastavili sa u nás aj jazdci, ktorí s nami štartovali v minulých rokoch, Sean Edwards a Mauro Casadei."

Petr Frýba;fryb6920-1.jpg

Cieľom ARC Bratislava je dôjsť do cieľa, čo v týchto náročných pretekoch vždy znamená aj kvalitný výsledok v prvej desiatke. Doteraz najlepším výsledkom Mira Konôpku v Dubaji je 3. miesto v celkovom poradí v roku 2006.

Petr Frýba;fryb5222.jpg

Štart pretekov je na programe o 11:00 SEČ.

Fotogaléria 24H Dubai

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri