Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava bral v kvalifikácii 7. miesta. Le Mans na dosah

Saturday, 23. 02. 2019 - 22:01, Public relations   

ARC Bratislava bral v kvalifikácii 7. miesta. Le Mans na dosah

Na malajzijskom okruhu Sepang sa skončila posledná kvalifikácia sezóny Ázijskej Le Mans Série 2018/2019 a slovenský tím ARC Bratislava v nej získal dve siedme miesta. Prototyp Ligier JS P217 Nissan s číslom 4 a posádkou Miro Konôpka (SVK) – Darren Burke (GBR) – Kang Ling (CHN) bude na štarte nedeľňajšej štvorhodinovky na 3. mieste v triede AM. Slovenský tím je lídrom tejto kategórie a do Malajzie cestoval s cieľom udržať si prvé miesto a vybojovať si tak účasť na tohtoročnej edícii slávnych pretekov 24h Le Mans.

3740f004-d442-4870-a632-91f333eee02b.jpg

Miro Konôpka už vo Francúzsku štartoval trikrát, no len v roku 2017 sa mu to podarilo so svojím tímom ARC Bratislava. Hoci po tom avizoval, že snahu dostať sa do Le Mans už nemá, tento rok sa rozhodol to naposledy skúsiť a zatiaľ sa mu v tom darí. Po troch kolách v Šanghaji, Fudži a Burirame vedie triedu LMP2 AM pred posádkami United Autosport (USA) a Algarve Pro Racing (POR).

6ae70395-3c46-42bb-bd9a-2d72e2097de3.jpg

„V Sepangu je to tento rok poriadne náročné,“ odkázal po sobotňajšej kvalifikácii a nehovoril len o tropických teplotách. „Naši súperi sú na dostrel, veď vedieme len o 9 bodov, a na víťazstvo v triede a zisk miestenky na 24h Le Mans potrebujeme skončiť aspoň na 2. mieste. Po dvoch víťazstvách vo Fudži a Burirame by sa to mohlo zdať ako jednoduchá úloha, no stoja proti nám profesionálne tímy. Od príchodu sem bojujeme nielen na trati, ale aj s komisármi. Súperi na nás podali protest, hrozilo, že nám tu nedovolia štartovať. Nepáčil sa im prístrojový panel v našej Anči, ako voláme Ligier. Hoci s takouto konfiguráciou išlo toto auto ešte v predchádzajúcom tíme Krohn Racing v seriáli WEC a všetko vyhovovalo, tak teraz sme ju museli prerobiť. Síce teraz máme problém dosiahnuť na niektoré ovládače, ale keď komisári niečo chcú, musíme im vyhovieť,“ opísal boje aj mimo trate Miro Konôpka. „V piatkovom tréningu sme išli len jedno kolo, pretože sa nám rozsypala spojka. Nevieme prísť na dôvod, no v noci sme všetko povymieňali a dnes to fungovalo. Tak to hádam vydrží. Musíme prísť do cieľa aspoň na 2. mieste. Štyri hodiny sú však dlhá doba a stať sa môže čokoľvek.“

316f5a2a-f1f6-4617-85f8-a872c3487cd2.jpg

Preteky sa začínajú o 5:00 SEČ a na Slovensku ich bude možné sledovať cez internetové stránky Asian Le Mans Series. Slovensko bude v Sepangu reprezentovať aj druhý prototyp v žltých farbách, s číslom 44. V Ginette triedy LMP3 budú Brit Mike Simpson a Austrálčan Neale Muston.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri