Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Andrej Žipaj: Na Slovensku sa Katriňákovi nikto nevyrovná

Thursday, 20. 11. 2008 - 00:00, Andrej Haverda   

Andrej Žipaj: Na Slovensku sa Katriňákovi nikto nevyrovnáBudúci ročník púštnej rallye (3. – 18. januára 2009) v Argentíne a Chile nebude bez slovenskej účasti, zato bez Jaroslava Katriňáka žiaľ áno. Štvornásobný účastník klasickej africkej Rallye Dakar, ktorý sa ako jediný Slovák úspešne dokázal popasovať s navigáciou a jazdou cez nebezpečné púštne duny, v týchto dňoch pre veľké problémy s chorou pečeňou leží v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) a čaká na jej transplantáciu. Práve tieto zdravotné problémy pravdepodobne prinútia 42-ročného rodáka z Martina nadobro skončiť so súťažným jazdením, čo bude pre slovenský motoristický šport veľmi citeľná strata.
                                                                                                        

Podľa manažéra vranovského Environ Servis Moto Teamu Andrej Žipaja totiž na Slovensku v súčasnosti nie je žiadny pretekár, ktorý by dokázal Katriňáka nahradiť. „Pokiaľ ide o zvládnutie jazdy a najmä navigácie v ťažkom teréne tejto medzinárodnej rallye, za Katriňáka nie je u nás v súčasnosti náhrada. Jednoducho, taký dobrý rally jazdec, ako je Jaroslav Katriňák, sa na Slovensku nenašiel – a podľa mňa sa dlho ani nenájde. Jeho náhradou mohol byť jedine Ivan Jakeš, ktorý v minulosti na Dakare štartoval, no podľa posledných informácií vieme, že on sa do Chile a Argentíny chystá ako člen jedného českého tímu,“ pokračoval Andrej Žipaj. „Preto teraz ani neuvažujeme o tom, že by sme sa budúci rok na pretekoch v Južnej Amerike zúčastnili. Bez Katriňáka to nemá zmysel," dodal Andrej Žipaj.
                                                                                          

To, že má bolesti, potvrdzujú aj nasledovné „Katrošove“ slová: „Momentálne sa necítim bohvieako dobre, bolí ma to, ale niečo vydržím. Ešte na mňa čaká niekoľko vyšetrení.“

Prvé príznaky, že s Katriňákom nie je niečo v poriadku, sa objavili podľa všetkého už v roku 2006, keď sa po päťročnej pauze opäť zúčastnil na Dakarskej rallye. Krátko po návrate z Afriky ho vtedy hospitalizovali v martinskej fakultnej nemocnici, kde si týždeň poležal. Vtedy mu viackrát vyšetrili vzorky jeho krvi.
                                                                                                 

„Katrošova“ ďalšia športová kariéra je zatiaľ v nedohľadne, hoci zaznelo viac úvah o jej definitívnom konci, nič stále nie je isté. Jaro Katriňák totiž nie je typ športovca a človeka, ktorý by sa len tak vzdal. Svojich priaznivcov o tom v minulosti už neraz presvedčil.

Foto: archív autora




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri