Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ančík aj Húska sa tešia na Dobšinú

Wednesday, 17. 07. 2019 - 15:55, Ľuboš Kašický   

Ančík aj Húska sa tešia na Dobšinú

Vyzývavých 6810 metrov s prevýšením 397 metrov už tento víkend čaká aj na dve posádky tímu LAMA RACING v Dobšinej. Po tom, ako sa šéf tímu Braňo Mičko zotavuje po nedávnej udalosti v Hustopečiach, budú tím reprezentovať František Ančík a Marek Húska.


Preteky na Dobšinskom kopci sú piatym podnikom slovenskej kopcovej sezóny (MSR PAV 2019), no zároveň aj ôsmym podnikom Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Do Dobšinej sa už po ôsmy raz zbieha takmer kompletná špička najlepších európskych „kopčiarov“ a pre slovenský „majstrák“ je to akýmsi pomyselným vrcholom sezóny.

Tibor Szabosi;asf-7234-6.jpg

„Na preteky do Dobšinej sa veľmi teším,“ vraví Marek Húska, ktorý jazdí svoju Škodu Felicia v Triede E1 do 1400 cc. „Veľa som o týchto rešpektovaných pretekoch počul. Ešte nikdy som tam však nejazdil a trať poznám iba z jediného prejazdu civilným autom, keď som tadiaľ kedysi prechádzal. Je to však nádherná trať, ktorá na mňa urobila dojem. Veľa som počul aj o srdečnosti a profesionalite usporiadateľov a tak sa už neviem dočkať víkendu. Auto prešlo len bežnou prípravou, ako na každé iné preteky a verím, že nás znova podrží. Uvedomujem si, že rýchlu dobšinskú trať si skôr užijú silnejšie autá, no aj tak sa už teším na súboj s Broňom Stejskalom.“ Húska je lídrom priebežného poradia MSR v triede, kde má slušný náskok pred svojim mladým súperom Derďákom. V Šternberku však zviedli pekný súboj so spomínaným Stejskalom a teraz si to chcú obaja rivali zopakovať.

Tibor Szabosi;c30i0540-15.jpg

Po výbornom výsledku v Ožďanoch je pozitívne naladený aj Fero Ančík, štartujúci na BMW M3 E36 v Triede E1 +2000 cc. „Nedávno som tadiaľ prechádzal a nedalo mi to. Párkrát som si to len tak prešiel,“ priznáva Ančík, ktorý je v polovici slovenskej sezóny na prvom mieste priebežného poradia na „dvojkolkách“, keď o bod preskočil Dubócziho. „Trať vyzerá na prvý pohľad náročne, no pre lepšie zapamätanie som si ju rozdelil na štyri kratšie úseky a mám z toho kopca dobrý pocit. Aj pre mňa to bude súťažná premiéra na Dobšinskom kopci a cítim rešpekt. Zároveň sa však radujem z toho, aká súper konkurencia sa tam stretne a užijeme si to nielen my, ale aj diváci okolo trate. Držím palce usporiadateľom a nech nám vyjde aj pekné počasie.“

Tibor Szabosi;c30i0683-17.jpg

Závodný víkend na Dobšinskom kopci začína v sobotu dvoma tréningovými jazdami a v nedeľu 21.júla vyvrcholí dvojicou súťažných jázd.

lamapartneri-v2019-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri