Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonsovo druhé víťazstvo v Le Mans znamená majstrovský titul

Monday, 17. 06. 2019 - 13:30, Ľuboš Kašický   

Alonsovo druhé víťazstvo v Le Mans znamená majstrovský titul

Druhým podnikom v Le Mans skončila Super-Sezóna vytrvalostných špeciálov a podľa očakávania zavŕšila svoju víťaznú cestu továrenská Toyota.

 

Prakticky celé preteky išla suverénne za víťazstvom posádka Toyoty s číslom sedem v zložení Lopez, Kobayashi a Conway. V poslednej hodine však prišlo dramatickému zvratu. Po 367 kolách zaroloval Pechito Lopez do depa s tým, že má defekt. Koleso vymenili, no po návrate na trať znova signalizoval senzor defekt a Lopez pre istotu odjazdil celé kolo pomaly, aby nepoškodil auto a prišiel defekt vymeniť znova. Ukázalo sa však, že koleso je v poriadku a problémom bol chybný senzor! Táto malá drobnosť tak pripravila nešťastnú posádky so šťastným číslom sedem o víťazstvo a Conway spolu s Lopezom a Kobayashim si budú musieť na víťazstvo ešte počkať.

toyo3.jpg

Posádka druhého špeciálu Toyoty v zložení Alonso, Nakajima a Buemi vedela, že aj druhé miesto v cieli je stačí na majstrovský titul a vôbec preto netlačila na pílu. Problémy tímových kolegov ich však posunuli na čelo a po roku sa Buemi s Alonsom a Nakajimom radujú znova z víťazstva v najlegendárnejších vytrvalostných pretekoch sveta – 24 hodín Le Mans. Tentoraz ako bonus dostali k víťazstvu aj titul majstrov sveta v prvej supersezóne 2018/2019!

toyo4.jpg

Pre Španiela Alonsa je to po neúspechu v Indianopolis satisfakcia a k dvom víťazstvám v Grand prix Monte Carla teraz pridáva aj druhé víťazstvo v 24h Le Mans. Na svojej ceste za trojkorunou mu teda chýba už iba Indianapolis a ak sa Fernando nevráti do F1, tak si môžeme domyslieť, kde ho uvidíme v nasledujúcej sezóne. Navyše k dvom titul majstra sveta v F1 teraz Alonso pridáva aj titul majstra sveta vo vytrvalostných špeciáloch a dokazuje svoju hodnotu. Na to, že Toyota po odstúpení Porsche a Audi v posledných dvoch rokoch vlastne nemá súpera, sa história pýtať nebude.

toyo1.jpg

Veľkým úspechom je tretie miesto posádky ruského tímu SMP v zložení Petrov, Aleshin a Vandoorne. Rusi nasadili skúsených pretekárov a umiestniť sa hneď na prvom mieste zo zvyšku sveta je veľký úspech.

toyo5.jpg

V triede LPM2, kde štartoval aj bratislavský tím Mira Konôpku (ARC Bratislava), zvíťazila posádka Lapiere, Negrao a Thiriet s vozidlom Alpine A470 – Ginson. Konôpka so svojimi málo skúsenými tímovými kolegami preteky nedokončili.

36ka.jpg

results2019lm.jpg

standings19.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri