Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Ako na drift?

Wednesday, 24. 09. 2008 - 16:48, T. Szabosi   

Ako na drift?Asociácia Slovenských Drifterov v spolupráci s partnermi pre Vás pripravili vynimočné podujatie - AVNET Drift Show 27.9.2008 Pezinská Baba.

Takmer po celý deň budete môcť využiť tzv. Drift Taxi a tak si môžete na vlastnej koži vychutnať jazdu dverami napred. Nebude chýbať meranie nájazdovej rýchlosti digitálnym radarom, kopa dobrej muziky a hlavne tony spálenej gumy:-)

Poďme si osvetliť niektoré pojmy. Je mnoho spôsobov, ako vyvolať drift, rozoznávame však niekoľko základných techník:

Lift Off Drift (Race Drift, Kensei Drift):

Technika používaná najmä v zákrutách s rýchlym nájazdom. Strata priľnavosti je dosiahnutá prudkým krátkodobým ubratím plynu, ktoré spôsobí náhlu pretáčavosť. Rýchlym kontrovaním volantom a jemným prerušovaným pridávaním plynu dosiahnete súvislý kontrolovaný drift. Metóda vhodná pre rovnomerne vyvážené autá.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 1




Feint Drift:
Inak známy aj ako "Scandinavian Flick". Strata priľnavosti je dosiahnutá rozhodením hmotnosti auta. Pred nájazdom do zákruty treba volantom rázne nasmerovať auto v smere zákruty a vzápätí v opačnom smere. Tesne pred zákrutou sa auto "preklápa" do správneho smeru, ale jeho ťažisko je už nestabilné a drift je len otázkou ľahkej kontry a postupného dávkovania plynu.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 2




Braking Drift:

Táto technika je založená na prenesení hmotnosti na predné kolesá prostredníctvom krátkeho intenzívneho brzdenia v nájazde do zákruty. Zadná časť sa odľahčí a pridaním plynu sa ľahko odtrhne z čistej stopy. Nasleduje kontra volantom a udržiavaný drift až po výjazd zo zákruty.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 3




Power Over Drift:
Technika určená pre autá s prebytkom výkonu. V prvej tretine zákruty sa pridaním plného plynu roztočia zadné kolesá, kontrovaním volantom a prerušovaným citlivým pridávaním plynu sa udrží drift až po výjazd zo zákruty.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 4





Jump Drift:
Technika uplatňovaná na okruhoch. V nájazde do zákruty vyjde jazdec až na vonkajší obrubník a drobné nadskočenie zadnej časti a s tým spojenú stratu trakcie využije na zahájenie driftu.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 5




Shift Lock Drift:
Táto technika je vhodná hlavne pre pomalšie zákruty. V nájazde do oblúka podradí jazdec o jeden stupeň a prudko pustí spojku, vďaka čomu sa zadné kolesá zablokujú. Prudkým pridaním plynu a kontrovaním volantom začína súvislý drift.


The Drift Bible - Bestmotoring (english) part 6




Side (E-Brake) Drift:

Jedna zo základných techník driftu. Pred zákrutou alebo v nájazde do nej musí jazdec urobiť tri veci súčasne: natočiť volant v smere zákruty, vyšliapnuť spojku a potiahnuť páku ručnej brzdy. Prudkým zablokovaním zadných kolies a súčasným natočením volantu sa zadná časť vychýli dostatočne pre započatie driftu.


Drift Bible LFS




Clutch Kick Drift:

U nás známy aj ako spojkový kop. Strata trakcie zadných kolies je iniciovaná prudkým vyšliapnutím spojkového pedála a súčasným ráznym pridaním plynu. Prerušovaným pridávaním plynu a kontrovaním volantom započne jazdec súvislý drift.


Drift Mix





Dirt Drop Drift:
Táto technika sa hodí najmä pre autá so slabším motorom a trať s nespevneným okrajom bez obrubníkov a nerovností. Zadné kolesá stratia trakciu krátkym výjazdom na nespevnený okraj trate. Vtedy musí jazdec prudko pridať plyn, aby udržal zadné kolesá v pretáčaní aj po návrate na asfalt. Nasleduje kontra volantom a prerušovaným pridávaním plynu udržiavaný drift.


drifter.sk

Fotogaléria z KING Of Europe Drift Series Sosnová





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri