Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Race: Stále rovnakí víťazi

Tuesday, 06. 01. 2009 - 16:23, Michal Kostka   

Africa Race: Stále rovnakí víťaziPo upršaných a chladných dňoch to bola vítaná zmena. Následkom silných dažďov však musela byť štvrtá etapa skrátená takmer o polovicu.

„Chvalabohu!“ oddýchol si Jean-Louis Schlesser po dojazde do cieľa. Podobný názor mali aj ďalší jazdci. Trasa štvrtej etapy patrila medzi navigačne zložité a skrýval tiež niekoľko technických pasáží. Najrýchlejší Andrej Ivanov zvládol 260 kilometrovú trasu za štyri hodiny, čo nie je veru vysoký rýchlostný priemer. Ani to však žoviálnemu Rusovi neubralo na dobrej nálade: „Celý deň som sa držal Schlessera, je skvelé jazdiť po boku skutočného šampióna. Každý deň sa naučím niečo nové a náramne si zo užívam. Dnešná etapa bola skutočne vyčerpávajúca, myslím že potrebujem poriadnu masáž.“



Ivanov znížil stratu na Schlessera o ďalších päť minú a od vedúcej pozície ho delili už len tri minúty. Schlesser našiel na Africa Race vážneho vyzývateľa. Tretiu priečku si pre seba rezervoval Verencov a to ako v etape, tak aj v celkovom poradí a zvýšil svoj náskok na štvrtého Abouyoussefa. Na piatej priečke zostala Toyota, Lethiera však nahradil Aregall.

Na rozdiel od Ivanova sa Arnaud Jacquart v cieli neusmieval. Precízne sa riadil itinerárom a predsa na prvého Pellicera stratil viac než hodinu, čím jeho manko v celkovom poradí narástlo na jednu hodinu a jedenásť minút. Stratu na svojich najbližších súperov naopak znížila talianska dvojica Carlo Alberto Migliazza, Michele Gallizia (obaja Suzuki), beznádejne posledný Olivier Le Cocq si zas pripísal ďalších desať hodín penalizácie. V celkovom poradí sa však v kategórii motocyklov nič nezmenilo.



Nesmierne vyrovnaný priebeh mala štvrtá etapa medzi kamiónmi. Najrýchlejšiu cestu našiel de Rooy, nasledoval Kovács, za ním víťaz z predchádzajúceho dňa Bekx a na záver Vismara. Aj toho však od de Rooy delilo len 15 minút. Vedúcu pozíciu si udržal Bekx, de Rooy stiahol jeho náskok na osem minút, Kovács a Vismara strácajú viac ako hodinu.

Účastníci Africa Race strávili aj ďalšiu noc vo Fort Bou Jerif, obľúbenej a často navštevovanej destinácie priaznivcov off-roadu. Piata etapa ich zavedie do Agadiru v ktorom strávia deň odpočinku.



Priebežné poradie po štvrtej etape:
Motocykle:

1. Juan Manuel Pellicer        BMW        15:38:07
2. Arnaud Jacquart              KTM       + 1:11:48
3. Thomas Schattat             Yamaha  + 3:54:47
4. Jean Hugues Moneyron   KTM       + 4:10:18
5. Thibault Chatelier             Honda   + 4:38:04

Automobily:
1. Schlesser/Debron       Schlesser Ford          13:53:31
2. Ivanov/Demjanenko   Nissan Patrol              + 03:14
3. Varencov/Elagin          Toyota Landcruiser    + 48:28
4. Abouyoussef/Cotel     Buggy Toyota         + 1:47:29
5. Aregall/Landa             Toyota Landcruiser  + 3:17:23

Kamióny:
1. Bekx/Maessen/Willems                   DAF       15:32:34
2. De Rooy/Colebunders/Rodewald   Iveco       + 08:52
3. Kovacs/Czegledi/Toth                    Scania   + 1:07:26
4. Vismara/Verzeletti Mercedes          Unimog  + 1:26:24

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri