Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Race: Pokojná prvá etapa na severe Maroka

Saturday, 03. 01. 2009 - 00:00, Michal Kostka   

Africa Race: Pokojná prvá etapa na severe MarokaPo 36 hodinovej plavbe sa dvadsať tri súťažných vozidiel ihneď po vylodení vydalo na trať prvej 691 kilometrov dlhej etapy. Rýchlostná skúška bola z pôvodných 170 kilometrov skrátená na 117.

Pre motocyklistov to nebolo nič ťažké, najmä nie pre Juana Manuela Pellicera, prvého víťaza prvej etapy prvej Africa Race. „Najprv som potreboval zžiť so svojou novou motorkou BMW 450 Rally a musí priznať, že som bol príjemne prekvapený výkonom motora aj celkovou konštrukciou. Navigácia nebola úplne jednoduchá, blúdeniu som sa však vyhol. Záver špeciálu bol rýchly a to bola príležitosť predviesť rýchlosť mojej motorky.“



Španielsky jazdec sa vďaka víťazstvu ujal vedenia v súťaži. Druhý skončil Francúz Arnaud Jacquard, ktorého mrzelo drobné blúdenie vďaka ktorému Pellicer získal výhodu. Dvadsať minút za víťazom sa v cieli objavil tretí Thomas Schattat z Nemecka.

S etapou si poľahky poradili aj posádky v kategórii automobilov. Do cieľa sa dostali všetci na čele s ostrieľaným Jean-Louis Schlesserom. Zisk prvého etapového triumfu premiérovej Africa Race ho viditeľne tešil. Jeho buggy s motorom Ford bola v cieli o päť minút rýchlejšia než Toyota Landcrusier Francoisa Lethiera. Z troch vozidiel triedy T2 bol práve on najrýchlejší a nechal za sebou aj Fernanda Gila Puebla na Suzuki Grand Vitara. Smola zastihla rodinný tím Lorenziniovcov len dva kilometre pred cieľom. Prerazili dve pneumatiky naraz a navyše ich hneval aj zdvihák.



Ak sa problém vyhli motorkám aj autám, o kamiónoch sa to povedať nedá. Tímový kolegovia Jan de Rooy a Hans Bekx stratili správny smer a s náskokom 26 minút sa etapa stala korisťou Miklósa Kovácsa na Scanii. Druhý najrýchlejší čas zaznamenal Giacomo Vismara na Unimogu.

Hoci bude druhá etapa so svojimi 588 kilometrami celkovo kratšia, na meraný úsek pripadá hneď 280 kilometrov. Po jej úspešnom zvládnutí čaká v bivaku v Ouarzazate na účastníkov privítanie Nového roka.



Priebežné poradie po prvej etape:

Motocykle:
1. Juan Manuel Pellicer       BMW   01:28:36
2. Arnaud Jacquart            KTM         + 6:34
3. Thomas Schattat            Yamaha + 21:38
4. Jean Hugues Moneyron  KTM       + 38:46
5. Olivier Leo Cocq              Honda    + 40:53

Automobily:
1. Schlesser/Debron            Schlesser Ford       01:21:12
2. Lethier/Pellen                   Toyota Landcruiser   + 5:30
3. Puebla Gil/Lardon Olmeda Suzuki Vitara            + 8:45
4. Ivanov/Demyanenko        Nissan Patrol          + 13:45
5. Varentsov/Elagin              Toyota Landcruiser + 16:24

Kamióny:
1. Kovacs/Czegledi/Toth                   Scania   01:29:46
2. Vismara/Verzeletti                         Unimog   + 11:28
3. Bekx/Maessen/Willems                  DAF        + 26:30
4. De Rooy/Colebunders/Rodewald  Iveco      + 26:58

Zdroj a foto: www.africarace-live.com





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri