Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

9. etapa Rally Dakar 2021 preverila Mareka Sýkoru aj ako mechanika

Tuesday, 12. 01. 2021 - 21:22, Miroslav Majláth   

9. etapa Rally Dakar 2021 preverila Mareka Sýkoru aj ako mechanika

Slovák Marek Sýkora, spolujazdec Čecha Mira Zapletala sa v 9.etape Rally Dakar 2021 opäť predviedol ako veľmi šikovný mechanik.

 

offroadsport.cz

Etapa konajúca sa v okolí Neomu merala celkovo 574 kilometrov. V nich bolo započítaných aj náročných 465 meraných kilometrov, pričom trať smerovala nádhernou prírodou a súťažiaci sa museli vysporiadať s poriadne kamenistou traťou. Posádka Offroadsport.cz Teamu, ktorá absolvuje tohtoročný Dakar už iba mimo súťažné poradie, si však krásnu prírodu veľmi neužila, keďže Marek Sýkora sa v tejto etape predstavil nielen ako excelentný spolujazdec, ale aj ako výborný mechanik.

offroadsport.cz

„Dnešná etapa sa konala ako okruhová v okolí mesta Neom. Trať najskôr začala prejazdom popri pobreží Červeného mora. Následne meraný úsek smeroval do púšte, ktorá bola plná kameňov, od najmenších, až po neskutočne veľké balvany, ktoré samozrejme predstavovali pre všetkých súťažiacich nebezpečie. Nám sa spočiatku darilo, ale na približne tridsiatom štvrtom kilometri nám zase rupol horný guľový čap. Samozrejme sme museli zastaviť a okamžite som začal opravovať. Žiaľ, zistil som, že sme zabudli naložiť náhradný, tak som musel zrepasovať starý. Samozrejme sme tam nechali trištvrte hodiny a nakoniec sme museli smerovať do cieľa mimo vyznačenej trate, po asfaltke. V závere etapy sme aspoň zobrali posledný waypoint aby sme zajtra mohli pokračovať. Množstvo posádok sa vyjadrilo, že dnešná navigácia bola nesmierne ťažká, ale mne sa to vôbec nezdalo. Sme v bivaku a to je podstatné, zajtra pokračujeme ďalej,“ opísal dnešné útrapy Marek Sýkora.

offroadsport.cz

Zajta sa dakarská karavána sťahuje z Neomu do AIUla, pričom na všetkých čaká trať o celkovej dĺžke 583 kilometrov. V nich je už započítaných aj 342 meraných kilometrov. Tie sa budú konať na piesku, zemine, ale aj na skalnatom podklade.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri