Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

6. Moldavská autoshow

Tuesday, 16. 03. 2010 - 00:15, Bibiána Štyriaková   

6. Moldavská autoshow

Ani nečakané správanie sa počasia, či prekvapivý sneh, neodradili organizátorov z moldavského tímu ŠK BODVA Motoršport, aby nám aj po šiestykrát ukázali, že ich automobilové preteky naozaj majú svoje čaro.

 

Peter Vranský;010-4.jpg

Zdanlivo chladná sobota 13. marca sa mení na celkom prijemný deň a v malom meste Moldave nad Bodvou počuť od rána zvuk nedočkavých motorov súťažných áut spolu s dobrou náladou ich jazdcov. Veď čo už človeka prinúti si v sobotu ráno privstať, ak nie práve ďalšie, v poradí tretie, podujatie seriálu MRC.

Peter Vranský;156-1.jpg

Prebiehajú posledné úpravy na štvorkolesových miláčikoch v uzavretom parkovisku a po nich sa môžu jazdci stretnúť na rozprave. Zatiaľ, čo sa pretekári dozvedajú posledné dôležité informácie o tomto podujatí, zvedaví fanúšikovia obdivujú súťažné skvosty a nevedia sa dočkať toho, čo im na tratiach predvedú. Začína štart. Ale najprv musia predjazdci zaujať divákov a s plnou parádou uviesť do ich povedomia súťažiacich.

Peter Vranský;014-4.jpg

Organizátori si pre nás pripravili dve rýchlostné skúšky, z ktorých každú jazdci museli absolvovať dvakrát. Prvá a zároveň aj tretia rýchlostná skúška mala pomenovanie „Inkubátor" a jej povrch tvoril asfalt. Na pohľad bežná cesta odhaľovala zručnosti šoférov nie len svojou zamotanosťou, ale aj šikovným rozmiestnením retardérov. Naopak povrch druhej a taktiež aj štvrtej rýchlostnej skúšky nazvanej „Baňa" tvorila šotolina, a jej náročnosť stupňovali zaujímavé pasáže.

Peter Vranský;069-4.jpg

Keďže organizátori poskytli pretekárom asfalt aj šotolinu, každý si prišiel na svoje. Veď napokon ako to už býva zvykom, každému vyhovuje niečo celkom iné. Na svoje si ale neprišli len súťažiaci, ale rozhodne aj diváci. Bolo len na nich, či budú sledovať polodriftovú šou na asfalte alebo si vychutnajú zablatené autá v náročných podmienkach doplnené o nádhernú prírodu v okolí „Bane". Samozrejme, tí náročnejší diváci si nenechali ujsť ani jedno.

Peter Vranský;018-4.jpg

Preteky sa skončili šťastne bez väčších problémov a so spokojnosťou ako tak na strane jazdcov, tak aj na strane organizátorov. Ostáva mi za všetkých zúčastnených poďakovať organizátorom a taktiež sponzorom, bez ktorých takéto podujatie nie je možné, a dodať, že sa nevieme dočkať, čo si pre nás pripravíte najbližšie.

Fotogaléria z podujatia



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri