Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

4×4 verzus známa tvár: Magdaléna Rybáriková

Monday, 06. 07. 2009 - 08:43, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Magdaléna Rybáriková

MAGDALÉNA RYBÁRIKOVÁ (20) je nádejná slovenská profesionálna tenistka. Nedávno dosiahla obrovský úspech, keď dokázala triumfovať vo finále na turnaji WTA v Birminghame. Stala sa tak šiestou Slovenkou s titulom na okruhu WTA. Na US OPEN 2008 sa prebojovala do tretieho kola, čo je zatiaľ jej najlepší grandslamový výsledok. Jej snom je raz vyhrať single vo Wimbledone.



Práve v ňom sa v roku 2006 prebojovala do finále juniorskej dvojhry. Momentálne je našou fedcupovou reprezentantkou, v Pohári federácie bojovala v rokoch 2005 – 2009. Jej najvyššie hodnotenie vo WTA – rebríčku bolo 47. miesto, ktoré dosiahla v apríli tohto roka. Rodáčka z Piešťan, pochádzajúca z neďalekých Ratnoviec, je známa najmä svojim silným potenciálom podania. Málokto však vie, že je aj neoficiálnou držiteľkou rekordu v žonglovaní s tenisovou loptičkou. Na nohe ju udržala neuveriteľných dvestošesťdesiatkrát. V súvislosti s témou o „4×4“ sa s nami ochotne podelila o svoje dojmy.

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?
- Mam sponzorskú zmluvu s Peugeotom, jazdím na modeli 207 Le Mans. Je to športovo upravené auto, som s ním naozaj spokojná.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?
- V autoškole som jazdila na malej Fabii a celkom som s ňou bola spokojná. Najmä pre jej veľkosť. Keď som už mala vodičský preukaz, brávala som otcov Ford Mondeo. Teraz je to spomínaný Peugeot, môj prvý vlastný automobil, ktorý mi zo všetkých troch vyhovuje určite najviac.



Čo vás na cestách vie rozhnevať?
- Hlavne bezohľadní vodiči. Naozaj ma vie neskutočne vytočiť, keď niekto jazdí totálne sebecky, akoby bol na ceste sám.

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?
- K tomu som sa nikdy nedostala. Keď mám však povedať pravdu, ani ma to veľmi neláka. Mám radšej autá, podľa mňa sú motocykle veľmi nebezpečné.

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?
- Je pravdou, že vodičský preukaz nemám dlho, iba niečo vyše roka. Takže jazdu si zakaždým užívam. Keďže veľa cestujem a v zahraničí sa málokedy dostanem k šoférovaniu, doma veľmi rada sadám za volant. O relaxe by som však nehovorila. Nazvime to skôr potešením.



 
Máte za volantom aj nejaké neduhy? Telefón, prepínanie skladieb na CD...
- Keď sa mám priznať, stane sa mi, že počas šoférovania telefonujem (smiech). Pokiaľ ide o prepínanie skladieb na CD, to vôbec neriešim. Mám pustené vždy rádio.

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?
- Ťažko sa mi hodnotí seba samú. Moja mama ma väčšinou chváli. Najväčšou pochvalou však zrejme bola tá od môjho trénera. Je totiž k ženám za volantom veľmi kritický. Mne povedal, že šoférujem skoro ako chlap (smiech).

Znesiete, keď vám niekto rozpráva do šoférovania?
- Zniesť to znesiem, nemám to však rada. Napokon, kto to má rád?



Robíte často priestupky? Dostali ste už pokutu?
- Nedostala som ju nikdy, pretože ma ešte nezastavili policajti. Určite si ich však ešte užijem (smiech).

Dostali ste sa už do dopravnej kolízie?
- Chvalabohu nie a dúfam, že sa tomu budem úspešne vyhýbať.

Čím vás - ako krásnu ženu - automobil zaujal?
- Je pravdou, že ako typickú ženu ma zaujal vzhľadom a aj farbami (bielo-červený). Keď som ho prvýkrát vyskúšala, bola som ním nadšená. Je veľmi rýchly a šikovný, super drží v zákrutách a moje športové sedadlá sú veľmi pohodlné.



Ženy si vraj vyberajú autá podľa farby. Patríte k nim?
- Určite áno.

Snažíte sa pri policajnej kontrole využiť svoj ženský šarm?
- Ako som už spomenula, policajti ma ešte nezastavili. Ale ak sa to stane a urobím nejaký priestupok, budem sa snažiť svoj šarm využiť (smiech).

Aké sú vaše kritériá pri výbere vozidla?
- Momentálnym hlavným kritériom je, aby nebolo príliš veľké. Predsa len, nemám vodičský preukaz dlho a najskôr som sa chcela naučiť jazdiť na menšom aute. V budúcnosti budem určite chcieť väčšie, nakoľko je bezpečnejšie. Musí sa mi páčiť aj vzhľadom a mať dobré zrýchlenie (smiech).



Máte nejaký nesplnený motoristický sen (iný automobil)?
- Zatiaľ som ešte mladá, takže o nesplnenom sne sa tu nedá hovoriť. Mám predsa dostatok času si ho splniť. Pravdepodobne by to však malo byt Porsche.

Lákalo by vás zviesť sa v off-roade 4×4?
- Prečo nie, veľmi rada.

Ďakujem za rozhovor.
Foto: www.peugeot.sk, archív





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri