Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

16-ročný vnuk božského Emma, Enzo Fittipaldi, bojuje už v F4

Wednesday, 31. 01. 2018 - 11:40, Ľuboš Kašický   

16-ročný vnuk božského Emma, Enzo Fittipaldi, bojuje už v F4

O tom, že Emerson Fittipaldi úspešne rozosial svoje gény v troch manželstvách už asi viete, no postupne prichádza čas, kedy sa to začína prejavovať v autošporte.

 


Božský Emmo ma toľko detí, ako Michael Schumacher titulov majstra sveta! S titulmi je to zasa opačne. Obaja však evidentne splodili svojich pokračovateľov. Svet už 2-3 roky sleduje mladého Micka Schumachera, ktorý po prípravke v motokárach a F4 už nastupuje do druhej sezóny F3. V jeho šľapajach teraz kráča aj vnuk Emersona Fittipaldiho, Enzo.

enzo01.jpg

S prvom manželkou Mariou Helene (1970-1982) mal Emmo tri deti a dokonca po narodení tretieho potomka (1980) odišiel s F1. Chvíľu to vyzeralo, že sa bude venovať iba rodine. Nebol by to však legendárny Emmo, keby sa nedal nahovoriť na novú kariéru v IndyCar. Navyše k tomu pridal ďalšie dve manželstvá (s Terezou mal v 80-tych rokoch dve deti a so súčasnou Rossanou pridal ďalších dvoch potomkov).

enzo04.jpg

Syn z prvého manželstva mu však dal prvého vnuka, ktorého pomenovali po Enzo Ferrarim a ten pokračuje v dedových šľapajach. Pochopiteľne, najprv začal s motokárami. Keď sa ukázalo, že by mu to mohlo ísť, tak skúsil monoposty. Mladý Enzo má len 16 rokov, no už od roku 2016 je členom Ferrari Driver Academy a vlani odjazdil už celú sezónu v italskej F4. Z 21 pretekov získal síce iba 89 bodov a jedno najrýchlejšie kolo, no zároveň dostal šancu odjazdiť jeden víkend v nemeckej F4 za silný tím Prema Powerteam a hneď tu utrhol jedno pódium.

enzo03.jpg

Enzo Fittipaldi (2001) dostal podporu od tímu Prema Theodore Racing aj pre nasledujúcu sezónu, keď s ním absolvuje celú italskú F4. Zároveň však v tíme Prema Powerteam odjazdí celú sezónu aj silnej nemeckej ADAC F4, no a my sa priebežne pozrieme, ako sa mu darí.

Mimochodom Emerson Fittipaldi intenzívne podporuje aj svojho najmladšieho syna (2007), ktorý nesie jeho celé meno. Malý Emerson má jedenásť a otec s ním chodí na každé preteky motokár, kde už pomaly začína žať úspechy. Ale o tom zasa inokedy.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri