Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Zemetrasenie v tíme Sauber F1

Thursday, 22. 06. 2017 - 19:00, Ľuboš Kašický   

Zemetrasenie v tíme Sauber F1

V noci zo stredy na štvrtok k nám dorazili oficiálne vyjadrenia tímu Sauber, že šéfka Monisha Kaltenbornová s okamžitou platnosťou končí na svojej pozícii. Čo sa stalo?


Aj keď v zákulisí sa niečo o rozporoch medzi Kaltenbornovou a novými majiteľmi šuškalo, tak verejnosť sa mohla iba dohadovať. V oficiálnom dnešnom vyhlásení stojí stroho, že obe strany majú rozdielne vnímanie riadenia tímu a preto sa dohodli s okamžitým ukončením spolupráce. Formálne si zaželali všetko dobré a nový nástupca bude oznámený v krátkom čase.

mon04.jpg

Monisha Kaltenbornova bola ešte do júla 2016 tretinovým vlastníkom tímu Sauber a vo funkcii výkonného šéfa pôsobila, ako prvá žena v F1, od roku 2010. Do tímu nastúpila, ako právnička v roku 2000 a bola výrazne nápomocná Petrovi Sauberovi aj v ťažkom období, keď tím opustilo BMW. Spolu so Sauberom znova postavili tím na nohy. V roku 2016 sa však Peter Sauber rozhodol definitívne skončiť a predal svoje akcie švajčiarskej investičnej spoločnosti Longbow Finance. Tá odkúpila aj akcie Kaltenbornovej a prevzala celú kontrolu. Tím bol znova zachránený od finančných problémov, ale nové vedenie na čele Pascalom Piccim však prichádzalo do rozporu s Kaltenbornovou.

mon03.jpg

Nuž a ako to vyzerá, tak rozpory prerástli natoľko, že dospeli k okamžitému „odchodu". Tesne pred veľkou cenou v Baku to však nie je pre tím najlepšie správa. Sauber bude na veľkej cene viesť dvojica Beat Zehnder a Jorg Zander. Tímovej morálke určite neprospieva ani správa, že veľmi vážnym kandidátom na miesto šéfa tímu by mal byť Rumun Colin Kolles. Ten Kolles, ktorý sa vyfarbil už v prevzatí tímu Jordan, neskôr v HRT a tiež Lotus/Caterham. Naposledy sa s ním pohádal aj Kubica, ktorý mal s jeho autom štartovať v MS vytrvalostných špeciálov. Dúfajme teda, že príchod Rumuna so zlou povesťou bude len fáma.

mon05.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri